Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Velké změny u Zlatých glóbů

Velké změny u Zlatých glóbů

31.07.2022

Druhé nejznámější filmové ceny, organizované Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA), prochází těžkým obdobím. Kvůli takřka absentující diverzitě a korupci spočívající v uplácení hlasujících je loni odmítla vysílat televize, na soukromý ceremoniál pak nedorazila skoro žádná známá osobnost. V posledním roce se na problémy HFPA snaží reagovat rozšiřováním počtu hlasujících nebo novými pravidly pro jejich obdarovávání, aby nenastávaly problematické střety zájmů.

Teď ale přichází z hlediska organizace cen dosud nejzásadnější krok. Zlaté glóby byly dosud součástí výhradně neziskové organizace, teď je ovšem koupila firma Eldridge s tím, že oficiálně začnou vydělávat (třeba na reklamě z vysílání). HFPA rozhodnutí, schválené jeho členy, prezentuje jako pozitivní, jelikož má vést k dalším požadovaným změnám. Z jiných stran ale zaznívá také kritika - v minulosti vadilo, že Zlaté glóby i samotná HFPA nejsou dostatečně transparentní, a to umožňovalo korupci. Přechod na soukromou firmu ale transparentnost naopak ještě sníží, jelikož například nebude nutné zveřejňovat finance.

(ve spolupráci s CzechCrunch)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

včera

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Reklama

Reklama