Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Hororová novinka Mluv se mnou dostane pokračování

Hororová novinka Mluv se mnou dostane pokračování

08.08.2023 Autor Goldbeater

Nový australský hororový snímek pod názvem Mluv se mnou, který z kraje letošního roku na Sundance Film Festivalu zakoupilo do distribuce americké studio A24 poté, co po prvních projekcích obdržel velmi nadšené reakce od diváků i kritiků, slaví v těchto dnech velký úspěch v širokém nasazení do kin. Příběh o skupině mladistvých, kteří si krátí volné chvíle lehkovážnými seancemi, během nichž pomocí mumifikované ruky mohou komunikovat se záhrobím, a to až do doby, než se zrádná zábava začne nebezpečně vymykat z rukou, vznikal jako nezávislá produkce s rozpočtem 4,5 milionu amerických dolarů a v tuto chvíli má na na svém kontě celosvětově něco přes 26 milionů dolarů. Navíc se svými překvapivými desetimiliardovými tržbami z premiéry znamená po snímku Děsivé dědictví z roku 2018 druhý nejlepší otvírák pro studio A24.

 

Není se tedy čemu divit, že debutový film v režii bratrů Dannyho a Michaela Philippou (mimo jiné populárních australských youtuberů z kanálu RackaRacka) dostal od studia A24 velmi rychle zelenou z hlediska příprav pokračování. Detaily o zápletce a pojetí navazujícího snímku v tuto chvíli nejsou známy, nicméně počítá se samozřejmě s návratem úspěšného režijního dua a scénář v tuto chvíli píší Danny Philippou a Bill Hinzman, stejně jako tomu bylo u jedničky. A co víc, v jednom z nedávných rozhovorů pro The Hollywood Reporter bratři Danny a Michael Philippou prozradili, že mají dokonce už natočený i prequel, který by měl být vyprávěn čistě prostřednictvím obrazovek mobilních telefonů a sociálních sítí. Nicméně v tomto případě se spíše bude jednat o krátkometrážní počin než vyloženě o celovečerní snímek, jímž by mělo být právě výše zmíněné regulérní studiové pokračování.

Reklama

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Indie Doctor Strange je hit

Indie Doctor Strange je hit

22.05.2022

V posledních několika týdnech do kin vstoupily hned dva filmy s tematikou multiverza, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Everything Everywhere All at Once. První z nich se podle předpokladů… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Režisér Děsivého dědictví a skandinávský horor

Režisér Děsivého dědictví a skandinávský horor

31.07.2018

Režisér Ari Aster svým hororovým debutem Děsivé dědictví udělal slušnou díru do světa. Distribuční společnost A24 si díky jeho filmu připsala celosvětově nejvýdělečnější snímek vůbec a vzhledem k… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama