Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Disney ruší již natočené seriály

Disney ruší již natočené seriály

28.08.2023 Autor dO_od

Kde jsou ty doby miliardových zisků a tiskárny na peníze zvané Marvel? Studio Disney momentálně zažívá krušný rok, čemuž svědčí i návrat Boba Igera do pozice šéfa studia, který byl ihned od svého nástupu nucen začít dělat razantní kroky v rámci finančního hospodaření, aby zvrátil nastalé trendy. V praxi to znamená, že spousta lidí přišla o práci, nyní ale vidíme, že škrty a snaha ušetřit každý dolar už začíná promlouvat i do samotného obsahu. Disney totiž čerstvě zrušilo dva již natočené seriály pro Disney+, které nyní tvůrci budou zkoušet prodat jinde.

 

Prvním je nová adaptace Kroniky rodu Spiderwicků a tím druhým pak Nautilus, volná adaptace slavného díla Julese Verna 20 tisíc mil pod mořem. Druhý jmenovaný vznikl jako desetiepizodní série natočená v Británii a příběh sloužil jako origin kapitána Nema. Seriál byl pak objednaný v roce 2021, rozhodnutí o jeho zrušení ale údajně padlo už v květnu, kdy se stal projekt součástí většího balíku věcí, od kterých Disney dalo ruce pryč. Cílem je ušetřit zhruba 1,5 – 1,8 miliardy dolarů v nákladech ročně. Oba seriály se tak nyní promítají konkurenci v naději, že se jich někdo za nevelké peníze ujme.

Reklama

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama