foto

Michael Edwards

  • nar. 24.11.1944 (74 let)
    Castro Valley, California, USA

Biografie

Michael David Edwards je americký herec a model. Jeho nejslavnější rolí byla postava dospělého Johna Connora v akčním sci-fi TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY /1991/ s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli.

Svou kariéru začal jako model a následně byl objeven pro životopisné drama MOMMIE DEAREST /1981/, kde hrál vedlejší roli Teda Gelbera nebo účinkoval v krátkometrážním hudebním snímku SUPERSTAR: THE KAREN CARPENTER STORY /1988/, kde hrál jednu z hlavních rolí spolu s Merrillem Gruverem. V roce 1996 ztvárnil vedlejší roli Ramireze v akčním thrilleru THE SWEEPER.

Jako guest star se objevil v seriálech BEVERLY HILLS 90210 /1990-2000/ v roli Gripa, v sitcomu FRASIER /1993-2004/ v roli Almonda nebo v TV seriálu SILK STALKINGS /1991-1999/ v roli Diggera.

Edwards byl v letech 1978-1984 partnerem Priscilly Presley. Po jejich rozchodu napsal knihu Priscilla, Elvis & Me: In the Shadow of the King, která mimo jiné obsahovala detailní pikantérie ohledně jeho touhy po Elvisově dceři Lise Marii. Název knihy je údajně parodií na Priscilliny memoáry nazvané Elvis & Me. Interview a  fotky s ním můžete najít v knize Male Model: The World Behind the Camera. S bývalou manželkou má dceru Caroline  /1967/.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

1996 Společenství spravedlných
1991 Terminátor 2: Den zúčtování
1982 The Day the Bubble Burst (TV film)
1981 Drahá maminko

TV seriály

1993 Frasier (TV seriál)
Morální dilema (S01E09)
Queen (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1980 It's a Living (TV seriál)

Dokumentární

1987 Superstar: The Karen Carpenter Story

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky