foto

Michael Edwards

  • nar. 24.11.1944 (76 let)
    Castro Valley, California, USA

Biografie

Michael David Edwards je americký herec a model. Jeho nejslavnější rolí byla postava dospělého Johna Connora v akčním sci-fi TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY /1991/ s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli.

Svou kariéru začal jako model a následně byl objeven pro životopisné drama MOMMIE DEAREST /1981/, kde hrál vedlejší roli Teda Gelbera nebo účinkoval v krátkometrážním hudebním snímku SUPERSTAR: THE KAREN CARPENTER STORY /1988/, kde hrál jednu z hlavních rolí spolu s Merrillem Gruverem. V roce 1996 ztvárnil vedlejší roli Ramireze v akčním thrilleru THE SWEEPER.

Jako guest star se objevil v seriálech BEVERLY HILLS 90210 /1990-2000/ v roli Gripa, v sitcomu FRASIER /1993-2004/ v roli Almonda nebo v TV seriálu SILK STALKINGS /1991-1999/ v roli Diggera.

Edwards byl v letech 1978-1984 partnerem Priscilly Presley. Po jejich rozchodu napsal knihu Priscilla, Elvis & Me: In the Shadow of the King, která mimo jiné obsahovala detailní pikantérie ohledně jeho touhy po Elvisově dceři Lise Marii. Název knihy je údajně parodií na Priscilliny memoáry nazvané Elvis & Me. Interview a  fotky s ním můžete najít v knize Male Model: The World Behind the Camera. S bývalou manželkou má dceru Caroline  /1967/.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

1996 Společenství spravedlných
1991 Terminátor 2: Den zúčtování
1982 The Day the Bubble Burst (TV film)
1981 Drahá maminko

TV seriály

1993 Frasier (TV seriál)
Morální dilema (S01E09)
Queen (TV seriál)
1992 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Laskavost cizích lidí (S03E15)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
1980 It's a Living (TV seriál)

Dokumentární

1987 Superstar: The Karen Carpenter Story

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky