Reklama

Reklama

Scarface

Scarface

nar. 09.11.1970 (53 let)
Houston, Texas, USA

Biografie

Brad Terrence Jordan, známý pod pseudonymem Scarface, je americký raper a producent známý jako člen hiphopové skupiny Geto Boys. Vyrostl v Houstonu a je původem z městské čtvrti South Acres. Jako teenager se pokusil o sebevraždu a následně strávil čas na psychiatrickém oddělení. Studoval na Woodson Middle School v Houstonu a mezitím se živil jako dealer drog.

Svou kariéru začal jako DJ Akshen pro jednu houstonskou nahrávací společnost. Po vydání singlu „Another Head Put To Rest“ v roce 1989, který produkoval Def Jam Blaster, podepsal smlouvu u Rap-A-Lot a připojil se k hiphopové skupině Geto Boys, kde nahradil odcházejícího člena. Po vydání sólových alb, které získaly na popularitě, zastínil ostatní Geto Boys. Sestava skupiny se průběžně několikrát změnila, aby nakonec z „původních“ Geto Boys zůstal jen Scarface. Ve filmu v tédobě získal menší roli v krimi Original Gangstas (1996) a později v zapomenutém akčňáku Survival of the Illest (2004). V roce 2005 ho komik Chris Rock zařadil jako jednoho z tří nejlepších raperů všech dob na svém seznamu „Top 25 Hip Hop Albums“.

Byl vychován jako křesťan, ale v roce 2006 konvertoval na islám. Scarface rovněž pracoval jako koordinátor a poté jako prezident společnosti Def Jam South v letech 2000 až 2005. V roce 2010 si několik měsíců odpykal trest ve vězení za neplacení výživného, předtím se ještě stihl objevit ve filmu Idiocracy (2006), kde ztvárnil roli pasáka. V roce 2012 ho The Source zařadil na šestnácté místo v seznamu 50 Nejlepších raperů všech dob, zatímco About.com ho zařadil na 6. místo v seznamu 50 Největších MC (1987–2007).

V červnu 2019 zahájil Scarface svou kampaň na starostu, aby byl zvolen do funkce radního pro okres D městské rady Houston. Scarface rovněž prohlašuje, že je bratrancem zpěváka Johnnyho Nashe a rovněž vlastní a sbírá elektrické kytary Gibson Les Paul.

Epistemolog

Herec

Host

Reklama

Reklama