Reklama

Reklama

Gavin Richards

Gavin Richards

nar. 1946
Londýn, England, Velká Británie

Biografie

Gavin Richards se narodil dne třetího července roku 1946 v Islingtonu v Londýně v Anglii. Je to britský herec, spisovatel, scénárista a režisér známý především díky spolupráci s britskou televizní stanicí BBC, kde se podílel na mnohé tvorbě.

Již v útlém dětství měl Gavin vlohy k tomu, aby se podílel na umělecké tvorbě, protože jeho matka se v těchto okruzích pohybovala, neboť pracovala u Hugha "Binkie" Beaumonta a jeho otec byl hudební kritik a novinář, tudíž bylo víc než jasné, kudy se bude jeho kariéra odvíjet.

Gavin Richards vystudoval Burleigh Road School a Quintin Grammar School, avšak svoje dovednostní základy získal teprve na Bristol Old Vic Theatre School, kde studoval v letech 1964 až 1966. Svoji kariéru pak začal v mnohých divadlech v Leicasterr, Manchesteru, Boltonu a Liverpoolu.

Svoji kariéru u televize a filmu však začal až o něco později a to díky BBC, která si ho všimla a dala mu tak šanci se u ní angažovat. Podílel se tak proto například na EastEnders, Coronation Street, Hi-de-Hi!, nebo Full Throttle.

Prakticky až do dnešních dnů se věnuje své herecké kariéře, a proto je ho možné vidět v mnohých seriálech, či filmech. Neznámějším však pro většinu zůstává, coby italský nacistický kapitán Alberto Bertorelli v komediálním seriálu 'Allo 'Allo!.

P. J. D.

Herec

Režisér

Scenárista

Reklama

Reklama