Reklama

Reklama

Lovejoy

(seriál)
  • Slovensko Lovejoy
Drama / Komedie / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (1986–1994), 64 h 43 min (Minutáž: 47–97 min)

Tvůrci:

Ian La Frenais

Předloha:

Jonathan Gash (kniha)

Hudba:

Denis King

Hrají:

Ian McShane, Dudley Sutton, Phyllis Logan, Caroline Langrishe, Toby Jones, Elizabeth Banks, Sarah Alexander, Patrick Malahide, Peter Benson, Andrée Bernard (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(73)

Recenze (3)

isabellac 

všechny recenze uživatele

Tento pozitivní britský seriál spadající do žánru komediálního dramatu zaujme svoji neskutečnou pohodou, která na diváka dýchá i v neklidných situacích. Všechny anglofily též potěší nádherné exteriéry. Vyobrazuje dobrodružství sympatického a částečně lehkomyslného starožitníka (v podání pohledného Iana McShana), který má nadání poznávat cenné starožitnosti. Pokud se zrovna nevěnuje obchodu, pomáhá lidem v okolí, to vše za přičinění bohaté Lady Jane, pomalejšího asistenta Erica a alkohol milujícího Tinkera. Jakkoli je to nepravděpodobné, všechny postavy žijí v poklidné symbióze a vzájemné úctě a divák neřeší, do jaké míry je podobná situace reálná. A neřeší to ani seriál. Ač pro současné diváky možná málo akční a rozvleklé, já i přes pár nedostatků nemohu dát jinak než 4 a půl (nakonec přikloněno k 5 :) ). ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ian McShane hrá obchodníka so starožitnosťami Lovejoya, ktorý popri blúdení po anglickom vidieku a zbieraní starožitných kúskov, bojovaní s konkurenciou a hľadaní toho svojho vytúženého pokladu v podobe nejakého "chippendalea" (nemyslím naolejovaného svalovca :-) rieši na vlastnú päsť detektívne zápletky, ktoré ho stretnú cestou... Niekedy celkom príjemná oddychovka, niekedy bez šťavy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama