Reklama

Reklama

Hideshi Hino

Hideshi Hino

nar. 19.04.1946 (78 let)
Manchuria

Biografie

Hideshi Hino se narodil 19. dubna 1946 v Číně, kde žil až do kapitulace Japonska ve II. Světové válce, poté emigroval se svou matkou do Tokia. Už od mládí rád kreslil a byl rozhodnutý ve svém koníčku pokračovat, až do chvíle, kdy poprvé viděl film Seppuku od Masaki Kobayashiho, od této chvíle se jeho naděje ubíraly k režii nebo kameře. Ale již během střední školy, kdy jeho představivost byla stále uvězněna v kresbě, znechuceně utekl ze zkoušky. Tehdy začal vážně uvažovat o kariéře kresliče mangy.

Zpočátku pracoval s dalšími nezávislými umělci kteří si sami publikovali komiksy Doujinshi. Jeho první profesionální práci publikoval v roce 1967 Osamu Tezuka v Experimental manga magazine. V některých svých příbězích (Panorama of hell) se inspiroval svým životem a děním v jeho bezprostřední blízkosti, především pak svým dědečkem který byl v Yakuze. Hino se specializuje především na horor, jeho morbidní svět deviantních zabijáků, zrůd a rozkládajících se mrtvol si získal oblibu. V roce 1971 již pravidelně vydává Hideshi Hino's shocking theater.

Hideshi se stává uznávaným tvůrcem a jeho mangy jako Hell baby, Hino Horrors, Panorama of hell, Dead little girl a Ghost school ovlivňují řadu dalších tvůrců nové generace jako je Kanako Inuki. Hideshi Hino se účastnil japonské punkové vlny vzdoru a odporu ke konvencím. Proto když za ním přišel spisovatel a scénárista Satoru Ogura z nápadem natočit fake snuff na kterém by nikdo nepoznal že jde o podvod, Hino se pro tento nápad nadchnul. Tak vznikly první dva díly série ZA GINIPIGGU, které byly natáčeny současně se stejným štábem. Zatímco první díl ZA GINIPIGGU: AKUMA NO JIKKEN měl více pod patronátem Ogura, druhý díl ZA GINIPIGGU: CHINIKU NO HANA, který vznikl podle Hideshiho mangy, režíroval samotný Hino. Navíc tento díl Hino opředl legendou že se jedná o přepis videozáznamu a fotek které nalezl. Nicméně spousta lidí přesto tento film považovala za skutečný snuff, o největší rozruch, ale také o největší slávu, se postaral herec Charlie Sheen, který film po shlédnutí dal k vyšetřování F.B.I.

V roce 1988 se Hino k režii vrátil ještě jednou a opět podle své mangy natočil již čtvrtý díl série pod názvem ZA GINIPIGGU: MANHORU NO NAKA NO NINGYYO.

Enza

Režisér

Herec

Reklama

Reklama