foto

Nadja Uhl

  • nar. 23.5.1972 (46 let)
    Stralsund, Mecklenburg-Vorpommern, Východní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nadja se narodila roku 23. května 1972 ve Stralsundu (Východní Německo), již od školních let snila o herecké kariéře. Nakonec absolvovala herectví na Akademii múzických umění v Lipsku, které studovala od roku 1990 do roku 1994, její první angažmá přišlo v roce 1994 v postupimském divadle. Tam hrála ve hhách Shakespeara, Brechta a Goetheho.

První televizní roli dostala roku 1993 (na konci studia) ve filmu DER GRÜNE HEINRICH. Od roku 1995 se věnuje tvorbě výhradně jen pro film a televizi. Rok 2000 znamená průlom v její dosavadní kariéře, kdy si zahrála ve filmu DIE STILLE NACH DEM SCHUSS dále jí můžeme vidět v například ve filmu VŠICHNI NEJSOU VRAZI, kde hraje židovskou matku, která se skrývá se svým synem v Berlíně během války. Je držitelkou mnoha ocenění ( Stříbrný medvěd, Jupiter).

Po mnoha letech v Berlíně, Nadja dnes žije v Postupimi. Její partner Kay Bockhold byl až do července 2008 generální ředitel sdružení Potsdam "krtka", který se staral o mladé umělce. Kay a Nadja přivedli na svět 28. října 2006 dceru.

Lucas87

Herecká filmografie

Filmy

2018 Spreewaldkrimi - Tödliche Heimkehr (TV film)
2017 Legenda o Timmovi neboli o chlapci, který prodal svůj smích
Nebudu mlčet (TV film)
Tod im Internat (TV film)
2016 Operation Zucker – Jagdgesellschaft (TV film)
2015 300 Worte Deutsch
2014 Alles Inklusive
2013 Der Kaktus (TV film)
Ein weites Herz - Schicksalsjahre einer deutschen Familie (TV film)
In einem wilden Land (TV film)
Schlussmacher
2012 Operation Zucker (TV film)
Věž (TV film)
2011 Dítě džungle
Srdce mužů... a jedna opravdová láska
2010 Die Toten vom Schwarzwald (TV film)
2009 Der Tote im Spreewald (TV film)
Mužská srdce
Tak štastný jsem ještě nikdy nebyl
2008 Baader Meinhof Komplex
Hanami - čas kvetoucích třešní
Mogadišu (TV film)
2006 Bouřlivý příliv (TV film)
Probuzení Šípkové Růženky (TV film)
Všichni nebyli vrazi (TV film)
Čtyři minuty
2005 Léto v Berlíně
Mord am Meer (TV film)
Volpe a tre zampe, La
2004 Soundless
2003 Světlo v temnotách (TV film)
2002 Dvojčata
Scherbentanz
2001 My Sweet Home
Zúčtování s minulostí
2000 Die Stille nach dem Schuß
Verhängnisvolles Glück (TV film)
Verrat
1999 No Sex (TV film)
Schnee in der Neujahrsnacht
1998 Blutiger Ernst (TV film)
Mörderisches Erbe - Tausch mit einer Toten (TV film)
Stan Becker - Na vlastní pěst (TV film)
Ufos über Waterlow (TV film)
Vůně pokušení (TV film)
1997 Mein ist die Rache (TV film)
Tatort - Eiskalt (TV film)
Zpověď (TV film)
1996 Polizeiruf 110 - Kleine Dealer, große Träume (TV film)
Zerrissene Herzen (TV film)
1994 Zelený Jindřich

TV seriály

2015 Tannbach - vesnice na dělící čáře (TV seriál)
Moje země, tvoje země (S01E03)
Vyvlastnění (S01E02)
Ráno po válce (S01E01)
1997 First Love - Die große Liebe (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

TV pořady

2004 Harald Schmidt (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace