foto

Rainer Matsutani

  • nar. 9.7.1964 (56 let)
    Hockenheim, Baden-Württemberg, Západní Německo

Biografie

Rainer Matsutani, německý filmový a TV režisér, začínal jako nezávislý filmový kritik, poté studoval na Univerzitě televize a filmu v Mnichově (HFF). V roce 1989 založil produkční společnost Engram Pictures, natáčel krátké a reklamní filmy. Debutoval celovečerním snímkem Jen přes mou mrtvolu ( Nur über meine Leiche, 1995). Z další tvorby připomeňme např. TV snímky Lexx (1997) či Atentát na papeže (Das Papst-Attentat, 2008).

Zdroj: Film Festival Zlín

Režijní filmografie

Filmy

2013 Der Vollgasmann (TV film)
In einem wilden Land (TV film)
2011 205 - Zimmer der Angst
2009 Faktor 8 - Smrtící virus (TV film)
Gangs - Wo stehst du, wenn's drauf ankommt?
2008 Atentát na papeže (TV film)
2007 Věž v plamenech (TV film)
2005 Hlasy minulosti II (TV film)
2004 Untreu (TV film)
2003 Hlasy minulosti (TV film)
2002 666 - Traue keinem, mit dem Du schläfst!
2000 Pozvánka k vraždě (TV film)
1999 Romantic Fighter
1998 Ohnivý běžec (TV film)
1997 Geisterstunde - Fahrstuhl ins Jenseits (TV film)
1995 Nur über meine Leiche
1992 Klinik des Grauens

TV seriály

2020 Spides (TV seriál)
Es beginnt (E08)
Der Gemini-Prozess (E07)
Die Armee (E06)
další epizody (8)
Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Der letzte Beat (S11E23)
Geisterjagd (S11E22)
2019 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Gift (S11E25)
Kindersegen (S11E24)
2018 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Späte Rache (2) (S09E30)
Späte Rache (1) (S09E29)
Fremde Stimmen (S09E28)
další epizody (4)
2017 Dr. Klein (TV seriál)
Falsches Spiel (S04E04)
Pläne (S04E03)
Konsequenzen (S04E02)
další epizody (4)
Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Mord am Grill (S09E01)
Letzte Rettung (S08E25)
Spielfeld des Todes (S08E24)
další epizody (4)
2016 Dr. Klein (TV seriál)
Zukunft – Teil 2 (S03E09)
Zukunft – Teil 1 (S03E08)
Rollenspiel (S03E07)
další epizody (5)
2015 Dr. Klein (TV seriál)
Schmerzen (S02E12)
Albträume (S02E11)
Bedürfnisse (S02E10)
další epizody (5)
Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Benzin im Blut (S06E16)
Tödliche Tage (S06E15)
Das Versprechen (S06E14)
další epizody (4)
2014 Dr. Klein (TV seriál)
Schatten (S01E11)
Perfekte Welt (S01E10)
Rausch (S01E09)
Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Die Tote auf dem Eis (S05E25)
Traumprinz (S05E24)
Harte Mädchen (S05E23)
další epizody (4)
2013 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Das Wunder von Stuttgart (S04E25)
Bis zur letzten Rille (S04E24)
Vier Männer und ein Baby (S04E23)
další epizody (4)
2012 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Gerechtigkeit (S03E16)
2011 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Wombats Ende (S03E15)
Knockout (S03E12)
Club der Hexen (S03E11)
další epizody (7)
2009 Místo činu (TV seriál)
Stuttgart - Vražedné utajení (S40E08)
2006 LadyLand (TV seriál)
Místo činu (TV seriál)
Das ewig Böse (S37E04)
1997 Lexx (TV seriál)
Eating Pattern (S01E03)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2003 Nikos
1994 Verfolger

TV seriály

2001 Schmerzlich willkommen (TV seriál)
1997 Lexx (TV seriál)
Super Nova (S01E02)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky