foto

Rainer Matsutani

  • nar. 9.7.1964 (55 let)
    Hockenheim, Baden-Württemberg, Západní Německo

Biografie

Rainer Matsutani, německý filmový a TV režisér, začínal jako nezávislý filmový kritik, poté studoval na Univerzitě televize a filmu v Mnichově (HFF). V roce 1989 založil produkční společnost Engram Pictures, natáčel krátké a reklamní filmy. Debutoval celovečerním snímkem Jen přes mou mrtvolu ( Nur über meine Leiche, 1995). Z další tvorby připomeňme např. TV snímky Lexx (1997) či Atentát na papeže (Das Papst-Attentat, 2008).

Zdroj: Film Festival Zlín

Režijní filmografie

Filmy

2013 Der Vollgasmann (TV film)
In einem wilden Land (TV film)
2011 205 - Zimmer der Angst
2009 Faktor 8 - Smrtící virus (TV film)
Gangs - Wo stehst du, wenn's drauf ankommt?
Místo činu: Stuttgart - Vražedné utajení (TV film)
2008 Atentát na papeže (TV film)
2007 Věž v plamenech (TV film)
2006 Tatort - Das ewig Böse (TV film)
2005 Hlasy minulosti II (TV film)
2004 Untreu (TV film)
2003 Hlasy minulosti (TV film)
2002 666 - Traue keinem, mit dem Du schläfst!
2000 Pozvánka k vraždě (TV film)
1999 Romantic Fighter
1998 Ohnivý běžec (TV film)
1997 Geisterstunde - Fahrstuhl ins Jenseits (TV film)
1995 Nur über meine Leiche
1992 Klinik des Grauens

TV seriály

2017 Dr. Klein (TV seriál)
Falsches Spiel (S04E04)
Pläne (S04E03)
Konsequenzen (S04E02)
další epizody (4)
2016 Dr. Klein (TV seriál)
Zukunft – Teil 2 (S03E09)
Zukunft – Teil 1 (S03E08)
Rollenspiel (S03E07)
další epizody (5)
2015 Dr. Klein (TV seriál)
Schmerzen (S02E12)
Albträume (S02E11)
Bedürfnisse (S02E10)
další epizody (5)
2014 Dr. Klein (TV seriál)
Schatten (S01E11)
Perfekte Welt (S01E10)
Rausch (S01E09)
2009 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
2006 LadyLand (TV seriál)
1997 Lexx (TV seriál)
Eating Pattern (S01E03)

Herecká filmografie

Filmy

2003 Nikos
1994 Verfolger

TV seriály

2001 Schmerzlich willkommen (TV seriál)
1997 Lexx (TV seriál)
Super Nova (S01E02)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace