foto

Sergio Basañez

  • nar. 4.5.1970 (50 let)
    Poza Rica, Veracruz, Mexiko

Biografie

Sergio Basañez sa narodil 4.5.1970 meste Poza Rica v Mexiku. Od detstva sa zaujímal o herectvo, ktoré i vyštudoval. Súčasne so štúdiom herectva študoval i na právnickej fakulte, ktorú tiež úspešne ukončil. Spočiatku, a to už počas štúdia, hrával v divadlách. Po menších rolách nasledovala jedna z hlavných úloh v úspešnom muzikáli Chorus Line. Nasledovala prvá televízna úloha v telenovele Amor de nadie v roku 1990.

O dva roky neskôr prišla jeho prvá hlavná rola v telenovele Sueno de Amor, v roku 1992. V roku 1999 podpisuje zmluvu s televíziou Azteca a natáča telenovely Catalina y Sebastián, La Calle de las Novias a megaúspešnú telenovelu, ktorá slávila úspech celosvetovo, vrátane Slovenska – Keď budeš moja. S jej hlavnou predstaviteľkou, Silviou Navarro, istý čas tvorili pár. Jeho zatiaľ poslednou telenovelou je Mujer alabastrina z roku 2006.

Karol "dyfur" dyfur

Herecká filmografie

Filmy

2012 Mar de Fondo
2006 Mujer alabastrina

TV seriály

2016 El Chema (TV seriál)
2005 Amor en custodia (TV seriál)
2004 Heredera, La (TV seriál)
2003 Mirada de mujer: El regreso (TV seriál)
Vášeň a nenávist (TV seriál)
2001 Hříšná láska (TV seriál)
2000 Calle de las novias, La (TV seriál)
1999 Catalina y Sebastián (TV seriál)
1998 Dvě tváře lásky (TV seriál)
Skrytá vášeň (TV seriál)
1997 María Isabel (TV seriál)
1996 Marisol (TV seriál)
1995 Morelia (TV seriál)
1993 Sueño de amor (TV seriál)
1990 Amor de nadie (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky