Reklama

Reklama

James B. Harris

James B. Harris

nar. 03.08.1928 (95 let)
New York City, New York, USA

Zajímavosti (7)

Stezky slávy (1957)

  • Při natáčení už se projevoval později proslulý perfekcionismus režiséra Stanleyho Kubricka. Richard Anderson (major Saint-Auban) vzpomínal: "Jednoho dne natočil už čtyřicátou klapku jedné scény, když za ním přišel producent James B. Harris a naříkal, že už je jedna hodina v noci, štáb už je úplně hotový a že by to měl přerušit. To bylo jedinkrát, kdy jsem viděl Stanleyho, jak se neovládl. Křičel: 'Ještě to není ono, a já budu pokračovat, dokud to nebude sedět!' Pak nechal natočit ještě čtyřicet čtyři klapek a postaral se, aby se o tom každý ve studiu dozvěděl." (NIRO)

Zabíjení (1956)

  • Stanley Kubrick a producent James B. Harris založili před natáčením společnost Harris-Kubrick Pictures. Společně koupili práva na novelu Lionela Whitea "The Snatch" za 10 tisíc amerických dolarů, avšak asociace výrobců a distributorů filmů MPPDA nedovolila natočit film o únosech dětí. Došlo tedy k výměně práv na knihu "Clean Break", podle které byl poté film natočen. Novela "The Snatch" se pak dočkala zfilmování v roce 1968 jako Noc následujícího dne (1968) s Marlonem Brandem v hlavní roli. (gogos)

Stanley Kubrick

  • Producent James B. Harris komentoval jeho strach z létání: "Díky svému nadšení pro vše, co souviselo s technikou, si jednoho dne udělal pilotní průkaz, to byl ještě mladý kluk. Pak ale, den ze dne, už odmítl do letadla nastoupit. Souvisí to se zážitkem, kdy on sám seděl u kniplu jednomotorového letadla a při startu se skoro vřítil do hraničního plotu letiště. Stanley prostě zapomněl zatáhnout za páku, která letadlo zvedá. Od té doby měl tuhle paranoiu. Myslel si, že když se jemu, který vždycky při všem tak svědomitý, něco takového stane, pak podobnou chybu mohou udělat i jiní piloti." (NIRO)

Producent

Herec

Režisér

Scenárista

Filmy
1993

Bod varu

1988

Polda

1973

Some Call It Loving

Reklama

Reklama