foto

Rjú Murakami

  • nar. 19.2.1952 (66 let)
    Sasebo, Nagasaki, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ryunosuke Murakami se narodil 19.2.1952 v městě Sasebo v prefektuře Nagasaki. vystudoval základní a střední školu v Sasebo. V roce 1970 po dokončení střední školy, začal vyrábět 8mm indie filmy. Vysokou uměleckou školu Gendaishichosha v Tokiu ale nedokončil. během studií bubnoval v rockové kapele Coelacanth.

Ryu Murakami je především spisovatel. Za své první dílo prózu NEKONEČNÁ TÉMĚŘ PRŮHLEDNÁ MODŘ získal prestižní literární cenu Akutagawa šó. kritikou byl také příznivě přijat jeho román DĚTI Z NÁDRAŽNÍCH SKŘÍNĚK.

Mezi nejslavnější adaptace jeho díla patří NEKONEČNÁ TÉMĚŘ PRŮHLEDNÁ MODŘ, TOPÁZ, které sám režíroval. V roce 2012 má být natočen film podle murakamiho knihy V POLÉVCE MISO.

adéla "simply" n.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2019 The Miso Soup - kniha
2018 Piercing - kniha
2004 69 - kniha
1999 Konkurs - kniha

TV seriály

2012 13-sai no harówáku (TV seriál) - kniha

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2000 Kyoko
1992 Topâzu

Herecká filmografie

TV seriály

2012 Brave 10 (TV seriál)

Dokumentární

2006 Eiga kantoku tte nanda!

TV pořady

2007 Bokura no džidai (TV pořad)
2006 Nikkei supesharu kanburia kyûden (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace