foto

Cate Shortland

  • nar. 10.8.1968 (50 let)
    Temora, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cate Shortlandová (1968, Temora), mladá australská režisérka, studovala umění na univerzitě v Sydney, poté získala (v roce 2000) diplom v oboru režie na Australian Film, Television and Radio School. Záhy potvrdila, že Cenu pro talentovaného studenta získala ve škole právem, neboť každý z jejích čtyř krátkých dokumentárních snímků byl oceněn, naposledy Flowergirl (Květinová dívka, 1999) a Joy (Radost, 2000). Somersault (Salto do dospělosti, 2004) je jejím debutem v oblasti hraného celovečerního filmu.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2017 Berlínský syndrom
2012 Lore
2006 Ticho (TV film)
2004 Salto do života
2000 Joy
1999 Flowergirl
1998 Pentuphouse

TV seriály

2002 Bad Cop, Bad Cop (TV seriál)
MDA (TV seriál)
2001 Náš tajný život (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2012 Lore
2004 Salto do života
2000 Joy
1999 Flowergirl
1998 Pentuphouse

TV seriály

2016 Případ Kettering (TV seriál)
Pátrání (E03)
2015 Bitva o Gallipoli (TV seriál)
2014 Devil's Playground (TV seriál)
2011 Facka (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace