foto

Amma Asante

  • nar. 1969
    Streatham, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Amma Asanteová vyrůstala ve Streathamu na jihu Londýna a v letech 1980 - 86 navštěvovala Barbara Speake Stage School, kde studovala tanec a drama. Filmovou a televizní kariéru zahájila jako dětská herecká hvězdička (např. v seriálech Grange Hill, Desmonds či Birds of a Feather). Ve dvaceti letech se začala věnovat psaní scénářů, zejména pro televizní kanál Channel 4. Je také autorkou dvou řad dramatického seriálu Brothers and Sisters pro BBC 2 a ve svých osmadvaceti je ve Velké Británii první ženou tmavé pleti, která je scenáristkou a zároveň producentkou vlastních seriálů. Způsob života (Way of Life, 2004) je její režijní debut. "Jsem černoška, jsem žena a jsem schopna se identifikovat s jinými lidskými bytostmi," říká Amma Asanteová. "Ale abych se dokázala ztotožnit s postavou, která má rasistický přístup k životu, bylo pro mne snazší, když jsem si jako hrdinku zvolila mladou ženu."

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Where Hands Touch
2004 Způsob života

TV seriály

1998 Brothers and Sisters (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

1991 Best of Friends, The (TV film)

TV seriály

1990 Freddie and Max (TV seriál)
1989 Birds of a Feather (TV seriál)
Desmond's (TV seriál)
1988 No Frills (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1978 Grange Hill (TV seriál)

Dokumentární

2014 Reel Herstory: The Real Story of Reel Women

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace