Reklama

Reklama

Viktor Kuna

Viktor Kuna

Biografie

Viktor Kuna je český producent, režisér a hudebník. Viktor do roku 2002 odehrál jako houslista přes tisíc sólových koncertů, a to v zemích Evropy a USA. Sólově vystupoval jak se symfonickými, tak komorními orchestry. V roce 2000 v rámci koncertním turné v USA přednášel na několika univerzitách na Floridě, Chicagu, New Yorku, Alabamě a Illinois. Přednášky byly zaměřeny na hudbu, která vznikla nebo byla provozována v koncentračních táborech za 2. světové války.

Viktor natočil sedm sólových CD disků. V ČR vystupoval mimo jiné v cyklu České filharmonie, FOK, v rámci Pražského jara a byl hostem několika evropských festivalů (Salzburger Festspiele, Praha, Würzburg, Washington). Od 1994 do 2002 byl ředitelem a zakladatelem mezinárodních hudebních festivalů v Německu a Rakousku, např. ve Vídni – „Musik als Metapher des Lebens Wien“, „Wiener Internationale Meisterkurse Schloß Neuwaldegg“, festival „Schaumburger Frühling Hannover/Bückeburg“, „International music Festival for People with Special Needs Linz“ – v rakouském Linzi, Internationale Meisterkurse Schloß Arensburg – Německo.

V roce 2002 náhlý těžký úraz ukončil jeho hudební kariéru. Viktor musel změnit kariéru. Nejprve vystudoval Diplomatickou akademii při MZV ČR a následně pracoval jako karierní diplomat na Ministerstvu zahraničních věcí ČR. Poté pracoval jako ředitel IT firmy, projektový manager a International Business Manager v mezinárodní firmě E.ON.

Po roce 2012 se začal věnovat horolezectví, cestování a filmování. Zorganizoval několik výprav do Pamíru, po Kavkaze, indickém Himálaji nebo Maroku a nesčetně krátkých výprav na vrcholy Alp. Také se věnoval výpravám na mořském kajaku.

Po několika cestovatelských dokumentech a reportáží, jako například Silvestr s kajaky nebo Liparské ostrovy na mořském kajaku, vytvořil v roce 2017 celovečerní film Krkonoše. Film byl uveden do kin. Získal cenu festivalu RAJBAS a byl uveden v rámci festivalu „BEST FILMS 2018“ v pražské Lucerně a nominován na cenu festivalu „Tour Film 2018 Karlovy Vary“. Zároveň jeho německá verze získala cenu na festivalu Bergsichten v Drážďanech a byla uvedena do kin v Německu. Film dále koupila Česká televize a několikrát vysílala v prime time.

V březnu 2022 byl do kin uveden jeho další celovečerní snímek Jizerské hory. Během třech měsíců ho v kinech zhlédlo cca 11 000 lidí.

Mimo filmovou tvorbu pořádá Viktor filmový festival Dech hor a v letech 2012–2018 moderoval magazín Travel Journal vysílaný v televizních kanálech HD+ a UPC Express, Regiony.

ČSFD

Režisér

Dokumentární
2022

Jizerské hory

2017

Krkonoše

Skladatel

Dokumentární
2022

Jizerské hory

2017

Krkonoše

Střihač

Dokumentární
2022

Jizerské hory

2017

Krkonoše

Kameraman

Dokumentární
2022

Jizerské hory

2017

Krkonoše

Zvukař

Dokumentární
2017

Krkonoše

Herec

Dokumentární
2022

Jizerské hory - vypravěč

Scenárista

Dokumentární
2022

Jizerské hory

Reklama

Reklama