foto

Saverio Costanzo

  • nar. 28.9.1975 (44 let)
    Řím, Itálie

Biografie

Saverio Costanzo (1975, Řím) vystudoval sociologii a teorii komunikace na římské univerzitě La Sapienza (1998). Filmové tvorbě se začal věnovat během svého pobytu v New Yorku, kde natočil dokument Caffè Mille Luci, Brooklyn, New York (1999). Za celovečerní hraný debut Soukromé (2004) získal Zlatého leoparda na MFF v Locarnu a Donatellova Davida pro nejlepšího nového režiséra Itálie. Následující snímek Na mou paměť (In memoria di me, 2007) byl zařazen do hlavní soutěže na MFF v Berlíně a do sekce Nová generace italského filmu na MFF Karlovy Vary. V roce 2011 uvedl karlovarský festival v sekci Horizonty rovněž drama Osamělost prvočísel (La solitudine dei numeri primi, 2010). Pro televizní kanál Sky Cinema pak Costanzo vytvořil italskou verzi amerického seriálu HBO V odborné péči (In Treatment, 2013).

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2014 Hladová srdce
2010 Osamělost prvočísel
2007 Na mou paměť
2004 Soukromé

TV seriály

2018 Geniální přítelkyně (TV seriál)
La Promessa (S01E08)
I Fidanzati (S01E07)
L'isola (S01E06)
další epizody (8)
2013 In Treatment (TV seriál)

Dokumentární

2006 Auschwitz 2006

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Hladová srdce
2010 Osamělost prvočísel

TV seriály

2018 Geniální přítelkyně (TV seriál)
La Promessa (S01E08)
I Fidanzati (S01E07)
L'isola (S01E06)
další epizody (8)

Herecká filmografie

Filmy

1998 Amiche davvero!! (TV film)

Host

TV pořady

2011 Katie Chats (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky