foto

DMX

  • nar. 18.12.1970 (46 let)
    Baltimore, Maryland, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

DMX debutoval kontroverzním filmem Hypa Williamse BELLY. První velkou příležitost mu dal producent Joel Silver. Bylo to v akčním filmu ROMEO MUSÍ ZEMŘÍT. Hrál zde Silka, majitele diskotéky, který se snaží přežít uprostřed války dvou gangů a po boku Jeta Liho. V dalším akčním filmu producenta Joela Silvera LOVEC POLICAJTŮ pro změnu sekundoval Stevenu Seagalovi jako Latrell Walker, obchodník s drogami, který pomáhá pochytat úplatné policisty.

Mimo to je DMX úspěšným rapovým zpěvákem a skladatelem, který má na kontě několik desek. Na přední příčky hudebních žebříčků se dostal deskou inspirovanou klasickými horory nazvanou Flesh of My Flesh, Blood of My Blood. Jeho píseň například můžeme slyšet ve snímku RYCHLE A ZBĚSILE. DMX také režíroval několik videoklipů. Jako muzikant se objevil v celovečerním dokumentárním filmu BACKSTAGE.

Robert "Boban_23" Romsy

Herecká filmografie

Filmy

2017 Pimp
2014 Pět nejlepších
2009 Bleeding, The
2008 Anakonda
Death Toll
Jump Out Boys
Last Hour
2007 Father of Lies
2004 Neumírej sám
2003 Od kolébky do hrobu
2001 Angel: One More Road to Cross
Lovec policajtů
2000 Boricua's Bond
Romeo musí zemřít
1998 Belly

TV seriály

1998 Městečko South Park (TV seriál)
Koncert pro Šéfa (S02E14)

Dokumentární

2014 Journey to Sundance
2008 Big Pun: The Legacy
2005 Trippin (TV seriál)
2004 Beef 2
2003 Beef
2000 Backstage

TV pořady

2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
2000 Diary (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Kay One feat. DMX - Ride Till I Die (hudební videoklip)
2006 Busta Rhymes feat. Mary J. Blige, Rah Digga, Missy Elliott, Lloyd Banks, Papoose & DMX - Touch It (Remix) (hudební videoklip)
2003 DMX: Where the Hood At? / A'Yo Kato (hudební videoklip)
2002 Aaliyah - Miss You (Aaliyah Tribute) (hudební videoklip)
DMX ft. Faith Evans - I Miss You (hudební videoklip)
DMX - X Gon' Give It to Ya (hudební videoklip)
I Care 4 U: Bonus DVD (hudební videoklip)
2001 DMX - Who We Be (hudební videoklip)
2000 Aaliyah feat. DMX - Back in One Piece (hudební videoklip)
1999 DMX - Party Up (Up in Here) (hudební videoklip)
DMX - Slippin' (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace