foto

Stefano Dionisi

  • nar. 1.10.1966 (52 let)
    Řím, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento italský herec a producent se narodil 1. října 1966 v Římě. Vystudoval gymnázium a rok studoval drama u Telila Pierfedericiho. Rád cestuje (zvláště do Indie, jistou dobu také pobýval v Americe) a je majitelem produkční společnosti Rats Produzioni. Byl ženatý s producentkou Annie Stewart, se kterou má syna Mila, a také byl zasnoubený s herečkami Claudií Gerini, Chiarou Caselli a Barbarou Lerici. S otcem Barbary, spisovatelem Robertem Lerici, spolupracoval na divadelní hře Didone a Margherita Gautierová. V roce 1994 mu byl udělen Donatellův David za mladý talent, který vnesl do italské kinematografie.

Jeho první návštěvu na stříbrném plátně znamenal film IL SEGRETO (1990) Francesca Maselliho , kde si zahrál po boku Nastassji Kinské. Jinak mnohdy zobrazuje rozporuplné nebo neobvyklé postavy, často v nezávislých snímcích, a neváhá kvůli tomu až drasticky změnit svůj vzhled. Kupříkladu kvůli věrohodnějšímu ztvárnění vykastrovaného opěrního pěvce Carla Broschiho ve snímku FARINELLI (1994) podstoupil tříměsíční lekci operního zpěvu, přestože pro výsledný film byl hlas jeho postavy kompletně vytvořen v počítači smícháním ženského a mužského školeného zpěvu. Pro roli Itala Johnnyho, který se v roce 1943 ukryje před německými okupanty v horách a následně se proti nim pokusí bojovat, zase podstoupil vojenskou přípravu. Když měl ztvárnit ochrnutého muže na vozíku, tak se odmítl měsíc hnout z kolečkového křesla, aby získal opravdový pocit oslabenosti a pro roli vězně z Osvětimi ve filmu PŘÍMĚŘÍ (1997) výrazně zhubnul. Ztvárnil také malou, ale dosti podstatnou roli temperamentního Lucy v meditativním a alegorickém snímku Mikea Figgise ZTRÁTA SEXUÁLNÍ NEVINNOSTI (1999).

Dagmar "Morien" Pokorná

Herecká filmografie

Filmy

2018 Ride
2013 La Madre
2011 Amore fa male, L'
2010 Cocapop
Všechny jsou zadané
2009 David Copperfield (TV film)
La fisica dell'acqua
Mal'aria (TV film)
2008 Sangue dei vinti, Il
Una madre (TV film)
2007 Caccia segreta (TV film)
Family Game
Last minute Maroko
Ultimo dei Corleonesi, L' (TV film)
2006 Antonio Vivaldi, un prince à Venise (TV film)
Provinciale, La (TV film)
2005 Lucia (TV film)
Raul - Diritto di uccidere
2004 Ovunque sei
Porta delle sette stelle, La
Renzo a Lucia (TV film)
Virginia, la monaca di Monza (TV film)
2002 Ginostra - mafie nespí, mlčí
2001 Vrah přichází v noci
2000 Bez rodiny (TV film)
Il Partigiano Johnny
Lupo mannaro
Prezzo, Il
1999 Alexandria Hotel
Děti století
Smutná neděle - Píseň o lásce a smrti
Ztráta sexuální nevinnosti
1998 Albero delle pere, L'
Nástrahy lásky
1997 Notti di paura
Příměří
1996 Bámbola
Correre contro
Jak tvrdí Pereira
L'arcano incantatore
1995 Bible - Starý zákon: Josef (TV film)
Útěky
1994 Farinelli
Padre e figlio
1993 80mq
Mille bolle blu
Ribelle, La
1992 Leise Schatten
Lettera da Parigi
Sabato italiano
Verso Sud
1990 Segreto, Il
Tracce di vita amorosa
1989 È proibito ballare (TV film)
1986 Rose (TV film)

TV seriály

2017 1993 (TV seriál)
2013 Pupetta: Il coraggio e la passione (TV seriál)
2012 Commissario Nardone, Il (TV seriál)
2011 Zásahová jednotka (TV seriál)
2008 Tigri di carta (TV seriál)
1999 Vita che verrà, La (TV seriál)
1990 Chobotnice 5 (TV seriál)
Záchranka (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace