foto

David Vigner

  • nar. 17.10.1984 (34 let)
    Havířov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeho prvním snímkem byla parodie na Supermana, kterou natočil ve čtvrté třídě základní školy. Původně se chtěl stát hercem. Filmové prostředí ho postupem času zaujalo natolik, že se začal věnovat filmové režii. Své snímky se snažil postupem let vylepšovat a zároveň pochopit a zdokonalit se ve filmovém řemesle. Ve své tvorbě se snaží reagovat na aktuální témata, především z prostředí mladých lidí. „Tato témata mě vždy zajímala-mapovat aktuální dění kolem sebe. Někdy mám pocit, že je naše práce spíše dokumentárního charakteru už i vzhledem k tématům. V budoucnu se třeba lidé při zhlédnutí našich snímků pousmějí nad tím, co nás v 21. století trápilo. Snažíme se o originální náměty našich filmů. Formou, která nepoučuje poukazovat na danou problematiku“, říká David Vigner. Poprvé zaujal snímkem Skutečné mládí (2003). V současné době pracuje na dokončení nejnovějšího filmu Mezi nimi (2010), který se zabývá problematikou H.I.V/AIDS.

Režijní filmografie

Filmy

2016 Jakub
2015 Na hraně
2014 Občanská naděje (studentský film)
2013 Škraboška (studentský film)
2012 Sami
2010 Božena (studentský film)
Mezi nimi
2007 Mezi stěnami
2003 Skutečné mládí

Dokumentární

2013 Slezský Detroit (studentský film)
2006 Město zeleně

Herecká filmografie

Filmy

2013 Módní policie (studentský film)
2003 Skutečné mládí

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Škraboška (studentský film)

Dokumentární

2013 Slezský Detroit (studentský film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace