foto

Lucie Králová

  • nar. 17.3.1978 (42 let)
    Rokycany, Československo

Biografie

Vystudovala humanitní vědy na Karlově univerzitě a katedru dokumentární tvorby na FAMU. Dvakrát získala cenu za Nejlepší český dokumentární film roku na MFDF Jihlava (v roce 2003 za film Zlopověstné dítě a v roce 2005 za film Prodáno), její film Děti z Hartmanic (2005) byl oceněn Zlatým ledňáčkem za nejlepší dokument na Finále Plzeň. Distribuční premiéra jejího nejnovějšího filmu, celovečerní dokumentární detektivky Ztracená dovolená, proběhne v září 2007.

Režijní filmografie

Dokumentární

2016 Arzenál (TV seriál)
Nová věčnost (E08)
Jak se chovat (E04)
2015 Ukrajinská čítanka: Ukrajina, davaj, Ukrajina (TV seriál)
Česká fotka (TV seriál)
2013 ... (film o filozofii pro děti)
Anatomie Bezvěrova
2011 24 (TV film)
2009 Pahrbek český (TV film)
2007 Legie - Patria Nostra
2006 Hranice pachu
Ztracená dovolená
2005 Prodáno (TV film)
2004 Děti z Hartmanic
2003 Nadtrpaslík
2002 Zlopověstné dítě (studentský film)
2001 Normální Tonda Dvořák a ti druzí

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)
2011 proStory (TV pořad)
proStory - Život v konceptu (TV pořad)
2009 Burianův den žen s Tadeášem, bývalou Petrou (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2016 Arzenál (TV seriál)
Nová věčnost (E08)
Jak se chovat (E04)
2011 Divadlo Svoboda
2005 Prodáno (TV film)
2002 Zlopověstné dítě (studentský film)

TV pořady

2011 proStory (TV pořad)
proStory - Život v konceptu (TV pořad)

Herecká filmografie

Dokumentární

2009 Tajemství celebrit (TV film)
2006 Ztracená dovolená
2002 Zlopověstné dítě (studentský film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky