foto

Andrew Currie

Biografie

Andrew Currie se narodil v Anglii, ale vyrůstal v Kanadě. V roce 1995 založil spolu s Trentem Carlsonem produkční společnost Anagram Pictures. Původní záměr byl soustředit se hlavně na psaní scénářů, ale oba autoři postupně začali natáčet i vlastní filmy. Patří mezi ně například Currieho celovečerní debut Mile Zero (Nultá míle, 2001) či Carlsonův snímek The Delicate Art of Parking (Delikátní umění parkování, 2003), uvedený před dvěma lety na MFF Karlovy Vary v rámci Fóra nezávislých. Currie režíroval také televizní film Sleep Murder (Vražda ve spánku, 2004) o komplikovaném soudním procesu s inuitským mužem, který si nepamatuje na zabití své matky a svého bratra, z nichž byl obviněn.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2015 Moji noví sourozenci
2012 Barricade
2006 Fido
2004 Vražedný sen (TV film)
2001 Bod nula
1997 Night of the Living

Scenáristická filmografie

Filmy

2006 Fido

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky