foto

Karolina Czarnecka

  • nar. 29.10.1989 (31 let)
    Sokółka, Polsko

Biografie

Karolina Czarnecka je polská herečka, zpěvačka, skladatelka a performerka. V roce 2013 absolvovala katedru loutkářského umění v Białystoku a v roce 2016 hereckou katedru Divadelní akademie Aleksandera Zelwerowicze ve Varšavě.

Karolina Czarnecka byla laureátkou zvláštní ceny 17. národní vokální soutěže „Pamiętajmy o Osieckiej“ („Vzpomeňme si na Osieckou“). Do širšího povědomí se v Polsku dostala v roce 2014 díky interpretaci písně „Heroin and Cocain“ od The Tiger Lillies – v jejím podání pojmenovanou „Hera, Koka, Hasz, LSD“, kterou zpívala během 35. ročníku festivalu Przegląd Piosenki Aktorskiej ve Vratislavi. Její vystoupení vzbudilo u diváků velký zájem – na YouTube bylo toto vystoupení zhlédnuto během prvního týdne více než 1,5 milionkrát a více než 33 milionkrát za čtyři roky. Na festivalu nezískala Karolina Czarnecka hlavní cenu v soutěži, ale získala značnou publicitu. Na základě velkého zájmu se prostřednictvím crowdfundingové platformy podařilo shromáždit přes 36 tisíc polských zlotých na realizaci hudebního videa k písni „Hera, Koka, Hasz, LSD“, které vyšlo v létě 2014. 19. srpna téhož roku vydala Karolina Czarnecka své debutové mini album „Córka“ („Dcera“).

Karolina Czarnecka má za sebou už více než dvacet divadelních rolí, z nichž většinu odehrála v rámci varšavské divadelní a kabaretní skupiny Pożar w Burdelu, jejíž členkou je od roku 2014. V této skupině je ženskou částí známé jako Żelazne Waginy.
V roce 2017 se stala členkou ženské hudební skupiny Gang Śródmieście, s níž natočila v tomtéž roce album „Feminopolo“. V dubnu 2018 vydala své druhé sólové album s názvem „Solarium 2.0“, kde skládala a instrumentálně asistovala týmu UV. V listopadu 2019 vydala své třetí sólové album ve stylu folklóru a rapu s názvem „Cud“ („Zázrak“).

Poprvé se Karolina Czarnecka objevila před kamerou v roce 2014 v krátkometrážním filmu Berek. Další filmovou zkušeností byla v roce 2016 role Wandy ve filmu #WszystkoGra režisérky Agnieszky Glińské. V roce 2017 si zahrála v krátkometrážním filmu Silent a v roce 2018 v Zwykłe losy Zofii. V roce 2018 začíná hrát postavu Justyny Wilczewské v seriálu z lékařského prostředí Na dobre i na złe (konkrétně od epizody 698), což je jeden z nejdéle souvisle vysílaných seriálů v Polsku. V roce 2019 si Karolina Czarnecka zahrála v dalším krátkometrážním filmu – Kurort. V tom samém roce hrála také roli Olgy v krimithrilleru Sługi wojny a v roce 2020 hrála roli Nadii Polczak v krimi seriálu Miasto długów.

Karolina Czarnecka žije ve Varšavě od roku 2012 a mezi její zájmy patří kromě divadla a literatury i elektronická a lidová hudba.

Rollo_Tomasi

Herecká filmografie

Filmy

2019 Sługi wojny
2018 Zwykłe losy Zofii

TV seriály

2020 Miasto długów (TV seriál)
O mnie się nie martw (TV seriál)
Episode 6 (S12E06)
2019 Na dobre i na złe (TV seriál)
Nowa szansa (S21E33)
Czeski film (S21E32)
Po pierwsze nie szkodzić (S21E31)
2017 Na dobre i na złe (TV seriál)
Cień podejrzenia (S19E32)
Sekrety i kłamstwa (S19E30)
Dla ciebie wszystko (S19E29)
další epizody (6)

Hudební videoklipy

2015 Karolina Czarnecka - Wagina (hudební videoklip)
2014 Karolina Czarnecka - Hera, koka, hash, LSD (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky