foto

Kevin Kerslake

Biografie

Slavný americký hudební dokumentarista, kameraman a režisér Kevin Kerslake už v dětství tíhnul k skateboardu, snowboardu, kolečkovým bruslím a také ke své malé příruční Super 8 kameře. Už v 80. letech začínal být pomalu, ale jistě znám pro svůj nevšední handcam styl nejen ve sk8áckých MTV videoklipech. Získal i několik cen a brzy jeho vizuální techniku začaly vyžadovat do svých videoklipů kapely jako Nirvana, Green Day, Red Hot Chili Peppers, R.E.M., nebo The Rolling Stones. Výsledky v těchto hudebních videoklipech byly rovněž oceněny stejně jako jeho práce na reklamách pro známé značky jako je Nike, Puma, Sprite, či Coca-Cola a mnoho dalších.

Co se týče hudebních dokumentů několik cen získal dnes už za legendární koncerty jako jsou záznamy Nirvana: Live! Tonight! Sold out!! (1994), Soundgarden: Louder Than Live (1992), nebo dokument The Ramones: We're Outta Here! (1997). Co se týče videoklipů, spolupracoval např. s kapelou The Offspring, Faith No More, Stone Temple Pilots, Smashing Pumpkins, Sonic Youth, Anti-Flag, Cypress Hill, Hole, Iggy Pop, Pantera, Rancid, Pearl Jam, Pendulum či Depeche Mode. Dělal portréty také Davidu Bowiemu, Stingovi, Jamesi Cameronovi, Korn, Quentinu Tarantinovi, Nicku Caveovi i Butthole Surfers. Jako režisér stále pracuje u Rotten TV s Johnny Rottenem.

Grand "Epistemolog" Master

Režijní filmografie

Filmy

2005 The Offspring Complete Music Video Collection (video kompilace)
2001 Smashing Pumpkins: 1991 - 2000 Greatest Hits Video Collection (video kompilace)
1999 Depeche Mode: The Videos 86-98 (video kompilace)
1993 Faith No More: Video Croissant (video kompilace)

TV seriály

2000 Rotten TV (TV seriál)
1997 Návštěvník (TV seriál)

Dokumentární

2018 Špatná pověst
2015 As I AM: The Life and Times of DJ AM
2003 Red Hot Chili Peppers: Greatest Videos (video kompilace)
1997 Alleys and Motorways
We're Outta Here!
1994 Nirvana Live! Tonight! Sold Out!! (koncert)
1992 Soundgarden: Louder Than Live (koncert)
Soundgarden: Motorvision (koncert)

Hudební videoklipy

2006 Rise Against - Ready to Fall (hudební videoklip)
2003 Stone Temple Pilots: Thank You (hudební videoklip)
2001 Green Day - International Supervideos! (hudební videoklip)
1997 The Offspring - The Meaning Of Life (hudební videoklip)
1995 Green Day - Brain Stew/Jaded (hudební videoklip)
1994 Bush - Glycerine (hudební videoklip)
1993 Nirvana: Sliver (hudební videoklip)
Red Hot Chili Peppers - Soul to Squeeze (hudební videoklip)
1992 Nirvana: Come As You Are (hudební videoklip)
Nirvana: In Bloom (hudební videoklip)
Nirvana: Lithium (hudební videoklip)

Kameramanská filmografie

Producentská filmografie

Dokumentární

2015 As I AM: The Life and Times of DJ AM
2011 Fix

Scenáristická filmografie

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace