foto

Robert B. Weide

  • nar. 20.6.1959 (59 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert B. Weide je americký scenárista, producent a režisér. Preslávil sa najmä vďaka dokumentárnym filmom a populárnemu sitcomu "Curb Your Enthusiasm" ("Larry, kroť sa").

Weiderova kariéra sa začala v roku 1978 počas hodín na Orange Coust College v Costa Mesa v Kalifornii, kde prejavil záujem robiť dokumentárne filmy pre Marx Brothers. Nezastrašený opakujúcimi sa zamietnutiami jeho prihlášok na USC School of Cinema-Television, spolupracoval s Charlessom H. Joffeom na projekte, aby dostal práva nevyhnutné na výrobu filmu. Taktiež napísal a režíroval adaptáciu Mother Night (1996) Kurta Vonneguta. Vonnegut mu dožičil podporu, ktorú využil. Weide pracoval aj na adaptácii The Sirens of Titan, kým filmové práva neboli predané inému režisérovi. Weide písal pod pseudonymom Wyaduck.

V súčasnosti je vedúcim režisérom už spomenutého populárneho sitcomu "Curb Your Enthusiasm" a je vnímaný ako niekoľkonásobný adept na prestížnu cenu Emmy, ktorú aj v roku 2003 získal za jednu z epizód z tretej sezóny. Jeho najnovší film (natočený roku 2008) sa volá "How to Lose Friends & Alienate People" alebo "Ako sa zbaviť priateľov a zostať úplne sám". Je to komédia o neohrabanom Angličanovi, ktorý dostane ponuku z New Yorku, aby sa stal bulvárnym novinárom.

GusVanSant

Režijní filmografie

Filmy

2008 Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
1999 Larry David: Curb Your Enthusiasm (TV film)

TV seriály

2017 Larry, kroť se (TV seriál)
Never Wait for Seconds! (S09E08)
2016 Exprezident Graves (TV seriál)
A Tincture of Madness (S01E06)
Lions in Winter (S01E05)
2014 Pan Sloane (TV seriál)
Happy New Year, Mr. Sloane: Part 2 (E06)
Happy New Year, Mr. Sloane: Part 1 (E05)
Merry Christmas, Mr. Sloane (E04)
další epizody (6)
Vezmi si mě (TV seriál)
2012 Parks and Recreation (TV seriál)
Dave Returns (S04E15)
2011 Larry, kroť se (TV seriál)
Palestinian Chicken (S08E03)
2007 Larry, kroť se (TV seriál)
The Anonymous Donor (S06E02)
2005 Larry, kroť se (TV seriál)
The Seder (S05E07)
Lewis Needs a Kidney (S05E05)
Kamikaze Bingo (S05E04)
další epizody (5)
2004 Larry, kroť se (TV seriál)
Opening Night (S04E10)
Wandering Bear (S04E08)
The Car Pool Lane (S04E06)
další epizody (5)
2002 Larry, kroť se (TV seriál)
The Grand Opening (S03E10)
Krazee-Eyez Killa (S03E08)
The Terrorist Attack (S03E05)
další epizody (5)
2001 Larry, kroť se (TV seriál)
The Massage (S02E10)
The Doll (S02E07)
Thor (S02E02)
další epizody (4)
2000 Larry, kroť se (TV seriál)
The Group (S01E10)
Beloved Aunt (S01E08)
AAMCO (S01E07)
další epizody (6)

Dokumentární

2012 Woody Allen
1998 Lenny Bruce: Swear to Tell the Truth
1985 American Masters (TV seriál)
1984 The Great Standups (TV film)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

TV seriály

2001 Larry, kroť se (TV seriál)
The Thong (S02E05)
2000 Larry, kroť se (TV seriál)
The Bracelet (S01E04)

Dokumentární

2004 On Your Marx, Get Set, Go!
Remarks on Marx: A Night at the Opera

TV pořady

2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2003 The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace