Reklama

Reklama

Larry, kroť se

(seriál)
  • USA Curb Your Enthusiasm
Trailer
USA, (2000–2024), 59 h 36 min (Minutáž: 28–45 min)

Tvůrci:

Larry David

Hudba:

Aaron Kaplan

Hrají:

Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin, Susie Essman, Jerry Seinfeld, Carla Jeffrey, Matt DeCaro, Jorge Garcia, Steve Skrovan, Bob Odenkirk, Wanda Sykes (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(120)

Obsahy(1)

Larry David má všechno – je bohatý, zajištěný, má slavné přátele, starostlivou ženu i nádherný hollywoodský dům. Proč se tedy tak úporně snaží o to, aby svůj život proměnil v nezvládnutelný chaos? Vše se dozvíte v novém komediálním seriálu HBO, který uvádí Larryho Davida... v roli Larryho Davida! (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer

Recenze (44)

Sygi 

všechny recenze uživatele

O tomhle seriálu se dá říct, že je to jedna velká blbost, složená z náhodných vstupů Larryho do světa společenských konvencí. Ale právě proto si u mě našel své místo, jelikož dokonale poukazuje na jejich nesmyslnost (např. díl s narozeninovou oslavou Bena Stillera, který předem řekne "No gifts". Larry tedy nepřinese žádný dárek, a je za toho špatného, jelikož "No gifts" se jen tak říká, a každý i přesto dárek přece donést má - copak to celé dává nějaký smysl?). Navíc ten humor, který vyplývá z Larryho konfliktů, je k nezaplacení. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

7/10 Tomuhle říkám originální přístup k sitcomu. Jsem rád, že se stále najde někdo, kdo vystoupí ze zajetých kolejí. CYE je postavený na nenuceném předkládání všedních situací, se kterými se potýká hlavní aktér Larry. Komedie tady není postavena na nucených vtipech, které jsou klíněny pokud možno do každé scény (jak jsme zvyklí u Friends, HIMYM apod.), ale plyne přirozeně. Samozřejmě, že si autor pomáhá mírnou deformací hlavního hrdiny, který svým sociopatickým chováním vpodstatě zápletky tvoří, ale stále je zachována velmi obstojná iluze v podstatě dokumentu o běžném životě Larry Davida :) Tohle ovšem nemůže dobře fungovat, pokud nepřijdete na chuť Larryho svéráznému výrazu, mimice... prostě pokud vás bude bavit se na ten jeho ksicht dívat, tak je to hold "pretty, pretty, pretty, pretty good". ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

Délka seriálu může odradit, ale Larry David si ji absolutně zaslouží. Dokonalé zobrazení jak člověka, který bez bariér říká to, co nás všechny napadá v těch nejobyčejnějších momentech, tak bojovníka za sociální spravedlnost v nejabsurdnějších maličkostech. Ztotožnitelné momenty každodenní trapnosti v životě úspěšného charismatického staříka (a občas vcelku kreténa) mi přirostly k srdci obzvlášť po shlédnutí jeho sitcomu Seinfeld (bez něj jedna série pozbývá na kouzlu). Roztřesená kamera, improvizované dialogy a perfektní hudba navíc dokonale umocňují atmosféru právě oné každodenní trapnosti a trapné každodennosti. Ze soundtracku se dokonce stal prvek ve skvostných memech - pokud je znáte a líbí se vám, určitě dejte seriálu šanci. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Humor založený na sociální neobratnosti, slabosti a podpantofláctví hlavního hrdiny. Neumí se bránit, neumí říct ne, je obklopen toxickými lidmi. Jeho žena mu dominuje, nikdo ho nerespektuje, ale jakýmsi činěním osudu má spoustu peněz a je slavný díky svému údajnému vtipu. První série možná zaujme, ale druhá už se opakuje a další už neposoudím. ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

Larry David, mozek stojící za jedním z nejúspěšnějších amerických sitcomů všech dob (Seinfeld) zde hraje "twisted" verzi sám sebe, snaží se přežít společenské konvence a etikety a nezbláznit se z toho. Žánrově se jedná o sitcom, ale díky absenci předtočeného smíchu a klasického sitcomového humoru to působí mnohem reálněji. A přestože se jedná v podstatě o sitcom "o ničem" (stejně jako Seinfeld), tak má každá sezóna kromě té první nějaký příběhový oblouk - aby se z toho vyklubalo, že místo o ničem je tahle show o všem. Season Finale třetí, čtvrté a páté řady jsou tak úžasná, že nenalézají konkurenci.Obrovská spousta slavných lidí, jež hrají sami sebe (Stiller, Heffner, Brooks, Scorsese....) jsou jen vrcholkem neuvěřitelně zábavného ledovce.EDIT - ignorovat prosím ten duševní zvratek od LIVINGDEAD, neví o čem bleje.EDIT po dokoukání sedmé sezóny - Prostě dokonalost.Propojení se Seinfeldem byl prostě skvělý nápad a zpracovali to brilantně : ). ()

Galerie (796)

Zajímavosti (7)

  • K žiadnej epizóde nebol napísaný podrobný scenár, a tak veľké množstvo dialógov bola čistá improvizácia hercov. (m.a.t.o.)
  • Na začiatku prvej série sa Jeff Garlin (Jeff Greene) zotavoval z mŕtvice. Herec neskôr prezradil, že práve práca, keď sa musel na natáčaní zúčastňovať každý týždeň, mu pomohla plne sa uzdraviť. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama