foto

Vít Janeček

  • nar. 23.2.1970 (50 let)
    Nové Město na Moravě, Československo

Biografie

Dokumentarista Vít Janeček vede anglickou sekci FAMU International a organizuje filmové workshopy v Barmě. Jeho snímek Ivetka a hora(2008) získal v Jihlavě cenu za nejlepší český dokumentární film. Pro letošní ročník připravuje přehlídku nezávislé barmské kinematografie.

MFDF Ji.hlava

Režijní filmografie

Kameramanská filmografie

Filmy

2010 memOry

Dokumentární

2017 Selský rozum
2000 Bitva o život

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2013 Gamboge (studentský film)
2002 Láska shora
2001 Všechno na Mars!
1999 Praha očima...

Dokumentární

2013 Těžká léta československého filmu (TV seriál)
2000 Archiv FAMU (TV film)
1998 Králikův seznam (TV film)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2017 Český Alláh
2016 Český žurnál (TV seriál)
Český Alláh (S04E01)
2014 Fenomén Šmejdi (TV film)

Střihačská filmografie

Dokumentární

2017 Selský rozum
Český Alláh
2016 Těžká volba
Český žurnál (TV seriál)
Český Alláh (S04E01)
2014 Fenomén Šmejdi (TV film)
2003 Máme NATO? (TV film)

Fanoušci tvůrce