Reklama

Reklama

Stanislav Vlček

Stanislav Vlček

nar. 26.02.1976 (48 let)
Vlašim, Československo

Biografie

Stanislav Vlček (narozen 26. února 1976 ve Vlašimi) je bývalý ligový fotbalista, internacionál a český reprezentant. S kariérou začínal v menším oddílu TJ Jawa Divišov, z něhož ve třinácti letech přestoupil do pražských Bohemians, za které stihl ve svých sedmnácti letech odehrát i několik zápasů posledního ročníků společné československé ligy.

Jeho dalšími profesními štacemi byly například Karviná, Olomouc, České Budějovice, Dynamo Moskva a především Slávia Praha, kam přestoupil v srpnu 2004 a kde s výjimkou rok a půl dlouhé přestávky, zapříčiněné angažováním v belgickém Anderlechtu Brusel, vydržel až do ukončení své profesionální kariéry v roce 2012, během níž se stal ikonou a později i kapitánem „sešívaného“ klubu.

Mezi jeho nejzářivější sportovní úspěchy patří členství v Klubu ligových kanonýrů (elitní společnost fotbalistů, kteří vstřelili alespoň sto prvoligových gólů), dvě branky do sítě Ajaxu Amsterdam, díky nimž postoupila Slavia v sezóně 2007/2008 poprvé ve své historii do Ligy mistrů (nejprestižnější evropská klubová soutěž) nebo čtrnáct zápasů za A-mužstvo české reprezentace a s nimi spojená účast na Mistrovství Evropy 2008, kde jako střídající hráč zasáhl do všech třech zápasů českého týmu.

V současné době zůstává Stanislav Vlček věrný červenobílým barvám a pracuje pro fotbalový klub SK Slavia Praha.

Oldřich "Olík" Klusoň

Herec

Dokumentární
2020

Made in Eden (seriál)

2019

Totáln! sezona (seriál)

 

77 let (E07)

 

Finále!!! (E06)

 

Anglický sen (E05)

  více epizod (3)
2018

Spolu jsme silnější

Hudební videoklipy
2012

Peca - Vždycky jsme s váma!

Host

Reklama

Reklama