foto

Lucrecia Martel

  • nar. 14.12.1966 (53 let)
    Salta, Argentina

Biografie

Lucrecia Martelová (1966, Salta, Argentina) se ve dvaceti letech vydala do Buenos Aires, aby zde realizovala svůj letitý sen a věnovala se filmu. Během studií na sebe upozornila krátkým snímkem Rey muerto (1995), který byl uveden  na řadě filmových festivalů (San Sebastián, Londýn, Hamburk, Mannheim) a mj. získal ocenění na festivalu v Havaně. V letech 1995 - 98 režírovala dětský televizní Magazine for fai (1996 - 99) a v produkci Lity Stanticové také dva dokumenty: Encarnación Ezcurra (1998) a Silvina Ocampo (1998). Na  festivalu v Sundance získala cenu za scénář svého hraného celovečerního debutu La ciénaga (2001), který dostal Cenu Alfreda Bauera na MFF v Berlíně a v roce 2002 byl promítán na MFF Karlovy Vary. Film Svatoušek byl letos promítán na MFF v Cannes v hlavní soutěži.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 AI
2017 Zama
2011 Muta
2010 Nueva Argirópolis
Pescados
2008 Žena bez hlavy
2006 La ciudad que huye
2004 Svatoušek
2001 Bažina
1995 Rey muerto
1991 Besos rojos
1989 Piso 24
1988 56, El

TV seriály

1995 D.N.I. (TV seriál)

Dokumentární

2015 El Aula Vacía

Hudební videoklipy

2018 Julieta Laso - Fantasmas (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Zama
2010 Nueva Argirópolis
2008 Žena bez hlavy
2004 Svatoušek
2001 Bažina

Herecká filmografie

Filmy

2006 La ciudad que huye

Dokumentární

2017 Světelné roky

Producentská filmografie

Dokumentární

2017 Světelné roky

Fanoušci tvůrce