foto

So-yong Kim

  • nar. 1968
    Pusan, Jižní Korea

Biografie

So Yong Kim (1968, Pusan, Jižní Korea) studovala po odchodu do USA (1979) výtvarné umění a videoart na School of the Art Institute v Chicagu. V roce 2003 založila spolu s Bradleym Rustem Grayem produkční společnost Soandbrad, v níž vznikly její filmy i Grayův snímek Sůl (Salt), který v roce 2003 vidělo také karlovarské publikum. Po několika krátkých filmech debutovala snímkem Mezi dny (In Between Days, 2006), za který získala na Berlinale Cenu FIPRESCI a na Sundance Zvláštní cenu poroty. Byl uveden i na MFF KV ve Fóru nezávislých. Rovněž její další snímky Pustá hora (Treeless Mountain, 2008) a Pro Ellen (2012) soutěžily na festivalu Sundance a promítala je vedle jiných festivalů i berlínská sekce Forum.

47. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2016 Lovesong
2014 Spark and Light
2012 Pro Ellen
2011 3.11 Sense of Home
2008 Pustá hora
2006 Mezi dny

TV seriály

2019 New Amsterdam (TV seriál)
A Seat at the Table (S01E11)
Rozvod (TV seriál)
Bad Manners (S03E04)
2018 Hodný holky (TV seriál)
Pohled shora (S01E06)
Vida (TV seriál)
Episode 2 (S01E02)
2017 Dobrý boj (TV seriál)
Not So Grand Jury (S01E07)
Exorcista (TV seriál)
Jedna přináší smutek (S02E04)
American Crime (TV seriál)
Epizoda 1 (S03E01)
Halt and Catch Fire - PC Rebelové (TV seriál)
Nowhere Man (S04E05)
2016 Queen Sugar (TV seriál)
Transparent (TV seriál)
Off the Grid (S03E09)

Dokumentární

2011 Fernando Eimbcke - So Yong Kim: 6. dopis
Fernando Eimbcke - So Yong Kim: 8. dopis
2010 Fernando Eimbcke - So Yong Kim: 2. dopis
Fernando Eimbcke - So Yong Kim: 4. dopis
2009 Chinatown Film Project

Střihačská filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Lovesong
2014 Spark and Light
2012 Pro Ellen
2008 Pustá hora
2006 Mezi dny

Dokumentární

2009 Chinatown Film Project

Herecká filmografie

Filmy

2003 Igong

Kameramanská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky