foto

Cujoši Kusanagi

  • nar. 9.7.1974 (43 let)
    prefektura Saitama, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tsuyoshi Kusanagi se narodil 09.07.1974 v japonském městě Seiyo v prefektuře Ehime. Přestože vyrůstal v Japonsku, navštěvoval hojně Jižní Koreu a svou tvorbu směřuje do obou těchto zemí. Je v Asii velmi populární díky tomu, že je členem popové hudební skupiny SMAP vzniklé v roce 1988, ale postupně začal vystupovat v televizi a natáčet filmy. Vydává hudební CD jak v korejštině, tak v japonštině a těší se vysoké popularitě.

Jeho herecký debut začal v roce 1994 v japonském sportovním filmu SHOOT. Následně začal točit televizní dramata a zabávné japonské pořady. Velkou filmovou roli získal až ve fantasy filmu YOMIGAERI z roku 2002 v němž ztvárnil postavu vyšetřovatele, který je vyslán aby zjistil co se skrývá za záhadou, která se objevila v jednom městečku. Mezi jeho nejoblíbenější žánr patří dramata a televizní inscenace. Poměrně úspěšný byl i ve filmu MESSENGER 1999 kde ztvárnil poslíčka na kole, který pomáhá dívce, která musí zaskočit za zraněného messengera, kterého sama srazila autem.

Tsuyoshi Kusanagi je známou tváří i mnoha reklam a televizních upoutávek na pořady. V roce 2009 ale na sebe neblaze upozornil incidentem, kdy v opilosti tančil nahý v parku, kde musela zasahovat policie. Vzbudil tak negativní ohlasy i mimo Japonsko a proto se za své nevhodné chování veřejně omluvil.

Symbolicky je jeho zatím posledním filmem historický epos z feudálního Japonska BALLAD: NA MO NAKI KOI NO UTA, o hledání odvahy postavit se vlastním problémům.

Lubomír "Tuax" Pelc

Herecká filmografie

Filmy

2015 Supesharisuto 3 (TV film)
Supesharisuto 4 (TV film)
Šingeki no kjodžin ATTACK ON TITAN: endo obu za wárudo
2014 Supesharisuto 2 (TV film)
2013 Adži ičimonme (TV film)
Chûgakusei Maruyama
Kamisama no Berebou (TV film)
Supesharisuto (TV film)
2012 Anata e
Ninkyô Helper
2011 Boku to tsuma no 1778 no monogatari
Sutekina kanashibari
2009 Ballad: Na mo naki koi no uta
2008 Yama no anata - Tokuichi no koi
2007 Saijúki
2006 Ai to shi wo mitsumete (TV film)
Cheonhajangsa Madonna
Nihon činbocu
2004 Hoteru bînasu
Chuť čaje
Kaikyo wo Wataru Violin (TV film)
Nin x nin: Nindža Hattori-kun – the Movie
Tokugawa Tsunayoshi - Inu to Yobareta Otoko (TV film)
2003 Taikoki (TV film)
2002 Yomigaeri
2001 Bus Panic!!!
Yonimo Kimyouna Monogatari SMAP Special Edition (TV film)
1999 Furuhata Ninzaburo vs. Smap (TV film)
Messengers
1997 Boku ga boku de aru tameni (TV film)
世にも奇妙な物語 秋の特別編 (TV film)
1995 Anne no nikki
1994 Shoot

TV seriály

2017 Uso no sensó (TV seriál)
2016 Specialist (TV seriál)
2015 Zeni no sensó (TV seriál)
2013 Dokushin Kizoku (TV seriál)
2012 37 sai de isha ni natta boku: kenshûi junjô monogatari (TV seriál)
2011 Fuju no sakura (TV seriál)
2010 99-nen no ai: Japanese Americans (TV seriál)
2009 Jume o kanaeru zó (TV seriál)
Ninkjó herupá (TV seriál)
2008 Rjóteki na kanodžo (TV seriál)
2006 Boku no aruku miči (TV seriál)
2005 Koini ochitara (TV seriál)
Koi ni Ochitara (TV seriál)
2004 Boku to kanodžo to kanodžo no ikiru miči (TV seriál)
2003 Boku no ikuru miči (TV seriál)
2002 HR (TV seriál)
2001 Sutaa no koi (TV seriál)
1999 TEAM (TV seriál)
1998 Sensei shiranaino? (TV seriál)
1997 Gift (TV seriál)
Ii hito (TV seriál)
Narita Rikon (TV seriál)
1996 Kekkon Shiyo yo! (TV seriál)
Oišii kankei (TV seriál)
1995 Mada Koi wa Hajimaranai (TV seriál)
1992 Hime-chan no Ribbon (TV seriál)

TV pořady

1996 Smap x Smap (TV pořad)
1982 Waratte iitomo! (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace