Reklama

Reklama

Alexander Lo Rei

Alexander Lo Rei


Tchaj-wan

Biografie

Alexander Lou - narozen jako Luo Chang-An (má další jména jako Law Yui, Lo Yiu, Law Cheung-On, Alexander Lou a Alexander Lowe) je tchaj-wanský akční herec, kaskadér a režisér. Proslavil se zejména filmy s ninjami.

O tomto tajemném muži se ví docela pramálo, dokonce ani datum narození. Co se určitě ví, že je to rodák z Tchaj-wanu. Už jako malý se věnoval bojovým uměním a v Taekwon-do dosáhl velikých úspěchů. To, když v roce 1978 vyhrál mistrovství, které se konalo na Tchaj-wanu, kde si ho všimlo několik lidí z filmové branže.

Podle slov svých kolegů měl velice dobré akrobatické dovednosti, což ho zřejmě přivedlo k filmům o ninjích, mezi jeho nejslavnější počiny patří The Ninja Hunter, The Super Ninja, Ninja vs. Shaolin, Ninja Condors 13 a Mafia vs. Ninja.

Dále se podílel na vzniku spousty filmů ze Shaolinského prostředí ku příkladu Shaolin Chastity Kung Fu a velice známý a dodnes ceněný Shaolin vs. Lama.

V roce 1979 si zahrál s legendou Johnem Liu ve slušné mlátičce Incredible kung-fu mission, prakticky všechny jeho filmy měly pozitivní ohlas, až na pár výjimek. Jednou z nich je veliký propadák Ninja: The Battalion (1990), kde spolupracoval s režisérem Godfreyem Ho.

Dále si zkusil roli režiséra, kde nejvíce spolupracoval s Robertem Taiem, se kterým natočil v roce  1984 film Ninja. The final duel. Jako akční choreograf dal vzniknout soubojům ve snímku Fists of Legends II.

Jeho zatím poslední počin pochází z roku 2002, kdy zrežíroval film Stunt Couple. Možná už s herectvím a režírováním seknul, ale kdo ví jestli se znova zničehonic neobjeví na televizních obrazovkách stejně tak jako ninja, kterého tak rád hrál.

Jang Lee "Modiwish" Hwang

Reklama

Reklama