Reklama

Reklama

Alexander Lo Rei

Alexander Lo Rei


Tchaj-wan

Biografie

Alexander Lou - narozen jako Luo Chang-An (má další jména jako Law Yui, Lo Yiu, Law Cheung-On, Alexander Lou a Alexander Lowe) je tchaj-wanský akční herec, kaskadér a režisér. Proslavil se zejména filmy s ninjami.

O tomto tajemném muži se ví docela pramálo, dokonce ani datum narození. Co se určitě ví, že je to rodák z Tchaj-wanu. Už jako malý se věnoval bojovým uměním a v Taekwon-do dosáhl velikých úspěchů. To, když v roce 1978 vyhrál mistrovství, které se konalo na Tchaj-wanu, kde si ho všimlo několik lidí z filmové branže.

Podle slov svých kolegů měl velice dobré akrobatické dovednosti, což ho zřejmě přivedlo k filmům o ninjích, mezi jeho nejslavnější počiny patří The Ninja Hunter, The Super Ninja, Ninja vs. Shaolin, Ninja Condors 13 a Mafia vs. Ninja.

Dále se podílel na vzniku spousty filmů ze Shaolinského prostředí ku příkladu Shaolin Chastity Kung Fu a velice známý a dodnes ceněný Shaolin vs. Lama.

V roce 1979 si zahrál s legendou Johnem Liu ve slušné mlátičce Incredible kung-fu mission, prakticky všechny jeho filmy měly pozitivní ohlas, až na pár výjimek. Jednou z nich je veliký propadák Ninja: The Battalion (1990), kde spolupracoval s režisérem Godfreyem Ho.

Dále si zkusil roli režiséra, kde nejvíce spolupracoval s Robertem Taiem, se kterým natočil v roce  1984 film Ninja. The final duel. Jako akční choreograf dal vzniknout soubojům ve snímku Fists of Legends II.

Jeho zatím poslední počin pochází z roku 2002, kdy zrežíroval film Stunt Couple. Možná už s herectvím a režírováním seknul, ale kdo ví jestli se znova zničehonic neobjeví na televizních obrazovkách stejně tak jako ninja, kterého tak rád hrál.

Jang Lee "Modiwish" Hwang

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno