foto

Pavel Jurda

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pavel Jurda absolvoval Mendelovu univerzitu v Brně a dramaturgii na JAMU. Věnuje se režii, scenáristice, dramaturgii a dramatice. Působil v Národním divadle Brno jako dramaturg a dlouhodobě spolupracuje s Českou televizí na sérii vědeckých dokumentárních filmů pro děti a snímcích s historickou a sociální tematikou. Jeho celovečerním debutem je film Jmenuji se Hladový Bizon (2016).

MFDF Ji.hlava

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Vracaja sa dom od Betléma (TV film)

Dokumentární

2018 Dobrý život sokola Bendy
2017 Sólo pro jednu ruku (TV film)
2016 Jmenuji se Hladový Bizon

Režijní filmografie

Dokumentární

2018 Dobrý život sokola Bendy
2017 Sólo pro jednu ruku (TV film)
2016 Jmenuji se Hladový Bizon
2014 Skotská čítanka: Don't worry, be scottish (TV seriál)
2010 Hotel Veselý hřbitov (TV film)
2009 Tudy kráčeli bratři Soluňané aneb "my sme se vézli" (TV film)
Věci (TV film)
2008 Muž, který měl nebýt (TV film)
Nad přehradou svítá? (TV film)

TV pořady

2014 Já budu Einsteinem! (TV pořad)
2010 Na hranici tradic (TV pořad)
Pevnosti (TV pořad)
2007 Záhady Toma Wizarda (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace