foto

Samuel Maoz

  • nar. 23.5.1962 (55 let)
    Tel Aviv, Izrael
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Samuel Maoz natočil svůj první film – záznam svého obřadu Bar micva – jako třináctiletý. V osmnácti měl za sebou dvanáct krátkých snímků. Vystudoval kameramanskou profesi na umělecké akademii Beit Zvi v izraelském Ramat Ganu (1987). Pracoval jako filmový a televizní producent a výtvarník, ale nakonec u něj zvítězil zájem o režii. Pro společnost Arte realizoval v roce 2000 v rámci série uměleckých dokumentů snímek Total Eclipse (Úplné zatmění), ve kterém účinkovala izraelská divadelní a filmová herečka Evgenia Dodinová. Na základě svých vzpomínek z první libanonské války, v níž bojoval jako dvacetiletý branec, realizoval svůj ceněný celovečerní debut Libanon.

Zdroj: MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2017 Foxtrot
2013 Manybuy
2009 Libanon

Dokumentární

2013 Venice 70: Future Reloaded
2000 Total Eclipse

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Foxtrot
2013 Manybuy
2009 Libanon

Herecká filmografie

Dokumentární

2008 Festival Road Trip (TV seriál)

TV pořady

2006 The Fabulous Picture Show (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace