foto

Gustáv Husák

  • nar. 10.1.1913
    Dúbravka, Uhry, Rakousko-Uhersko
  • zem. 18.11.1991 (78 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Herecká filmografie

TV seriály

2009 Vyprávěj (TV seriál) - a.z.

Dokumentární

2020 Umění disentu - a.z.
2019 Epocha mezi srpnem a listopadem - a.z.
Mobilizace Luboše Dobrovského (TV film) - a.z.
2018 Rudí prezidenti (TV seriál) - a.z.
2017 Vábení výšek - a.z.
2014 Magický hlas rebelky - a.z.
Život podle Václava Havla (TV film) - a.z.
2013 Celnice: Můj proces s TGM – Film o filmu (TV film) - a.z.
2012 České děti - a.z.
2011 Kdyby mě zabili... (TV film) - a.z.

Diskuze k tvůrci (0)

    • 10.2.2018  10:49
    Laliss
    (hodnocení, komentáře)

    Nejlepší herec Československé socialistické republiky. Perfektně zahrál reformátora pro socialismus s lidskou tváří a pak najednou začal hrát roli rozumného pragmatického pasáka oveček, co moudře vede své stádečko skrz vztekle se valící  sovětské tanky a za přísného a nekompromisního pochmurného dohledu vrchního režiséra Brežněva a jeho osvětlovačů a kameramanů. Myslim, že za to dostal několi hezkých filmových cen. Když potom nový režisér Gorbačov začal ten film režírovat, Gustáv už nějak zapomněl hrát, ale dohrál to až do poslední klapky. Uplně na konci si zahrál pokornou ovečku navrátivší se do náruče katolické církve. Zda-li mu Nejvyší divák na onom světě jeho výkon uvěřil, přál bych mu to.

    • 14.1.2017  23:41
    LaserGun
    (hodnocení, komentáře)