foto

Mona Seefried

  • nar. 30.3.1957 (62 let)
    Vídeň, Wien, Rakousko

Biografie

Mona Seefried se narodila v muzikálové Vídni i muzikální rodině jako dcera operní pěvkyně Irmgard Seefried a houstlisty Prof. Wolfganga Schneiderhana. Monina přezdívka je po matce.

Jako 15-tiletá úspěšně složila příjímací pohovor na prestižní hereckou školu Max-Reinhardt-Seminar v rodné Vídni. Také studovala zpěv, klasický tanec, jazz a show tanec. V roce 1977-1980 hrála v divadle Thália v Hamburku. V roce 1980-1986 byla členkou tanečního sboru Staatlichen Schauspielbühnen Berlin. Hrála v německém úspěšném seriálu SOKO 5113, ve kterém hrála i spousta jejích budoucích filmových kolegů z úspěšné telenovely Sturm der liebe.

Roku 2005 přijala hlavní roli v telenovele STURM DER LIEBE, kde hrála Charlotte Saalfeldovovu, která neměla štěstí na muže. Tuto roli hrála s přestávkami. Protože se Mona rozhodla přerušit svoje účinkování v tomto seriálu, filmová Charlotte Saalfeldová odešla do africkÉ Ugandy. Vrátila se vždy, když se Mona rozhodla v natáčení pokračovat.

V prosinci v roce 1992 se vdala za Petra E. Funcka, který byl její herecký kolega ze seriálu MARIENHOF. Mona a Funck mají spolu jednu dceru. Žijí v Mnichově a vlastní dům V Itálii.

Herecká filmografie

Filmy

2019 Hartwig Seeler - Gefährliche Erinnerung (TV film)
Winterherz - Tod in einer kalten Nacht (TV film)
2018 Hubert und Staller - Eine schöne Bescherung (TV film)
2013 Herzdamen an der Elbe (TV film)
2009 Die Blücherbande (TV film)
Příběhy o lásce: Splněný sen (TV film)
2008 Annas Geheimnis (TV film)
2006 Herzdamen (TV film)
2005 Polizeiruf 110 - Der scharlachrote Engel (TV film)
2003 Mädchen Nr. 1 (TV film)
2000 O Palmenbaum (TV film)
1999 Deine besten Jahre (TV film)
1998 Single Bells (TV film)
1996 Das Traumschiff - Singapur (TV film)
1995 Polizeiruf 110 - Abgründe (TV film)
1994 Felidae
1993 Bock zuviel, Ein (TV film)
1988 A.D.A.M.
Boule, aneb jak se dostat do trezoru (TV film)
1978 Lady Windermeres Fächer (TV film)

TV seriály

2005 4 ženy a pohřeb (TV seriál)
Sladká Laura (TV seriál)
Soko Vídeň (TV seriál)
2003 Kunden und andere Katastrophen (TV seriál)
2002 Um Himmels willen (TV seriál)
2001 Big Ben (TV seriál)
Sioux City (S06E03)
2000 Bei aller Liebe (TV seriál)
1999 Samt und Seide (TV seriál)
1997 First Love - Die große Liebe (TV seriál)
Katrin ist die Beste (TV seriál)
1996 Zámecký hotel Orth (TV seriál)
1995 Dr. Stefan Frank (TV seriál)
Vater wider Willen (TV seriál)
1993 Nicht von schlechten Eltern (TV seriál)
1992 Marienhof (TV seriál)
1991 Sicher ist sicher (TV seriál)
1990 Café Meineid (TV seriál)
1987 Praxis Bülowbogen (TV seriál)
1986 Liebling Kreuzberg (TV seriál)
1984 Berliner Weiße mit Schuß (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Host

TV pořady

1999 Volle Kanne (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky