Reklama

Reklama

Annabella Incontrera

Annabella Incontrera

nar. 11.06.1943 (80 let)
Milán, Itálie

Biografie

Italská herečka Annabella Incontrera byla populární především na přelomu 60. a 70. let, ale její herecké schopnosti zůstaly nevyužity a byla hvězdou béčkové produkce tehdejší kinematografie. Pochází z Milána a herectví studovala na prestižní filmové škole Centro Sperimentale di Cinematografia v Římě, vzdělání ale nedokončila a již v šestnácti letech se začala věnovat filmování.

Debutovala menší rolí v kriminálce L′INFERNO ADDOSSO (V pekle, 1959), první větší roli dostala v jednom snímku z žánru sandálu a meče, v tomto případě v kombinaci s hororem (MACISTE PROTI UPÍRŮM – Maciste contro il vampiro, 1961), častěji ale začala točit až ve druhé polovině šedesátých let. Vedle průměrné komerční produkce z Itálie zaslouží zmínku její účast na mezinárodních projektech jako byly hvězdně obsazené filmy DVOJÍ TVÁŘ (Das Gesicht im Dunkeln, 1969) nebo AGENTURA PRO VRAŽDY (The Assassination Bureau, 1969).

Vrchol popularity zažívala Annabella Incontrera v době svého největšího vytížení před kamerou počátkem sedmdesátých let, jen v roce 1971 hrála velké role v sedmi filmech, kromě filmu začala pracovat také pro televizi. V této době zažíval vzestup kriminální žánr giallo a právě v něm dostala Annabella Incontrera několik větších hereckých příležitostí (TARANTULE S ČERNÝM BŘICHEM – La tarantola dal ventre nero, 1971; ZLOČINY ČERNÉ KOČKY – Sette scialli di seta gialla, 1972). Mimoto hrála v dalších hororech nebo westernech, v dobrodružném filmu KORZÁŘI (Los corsarios, 1971) byla partnerkou zpěváka Deana Reeda, dobře známého i u nás.

V roce 1969 se Annabella provdala a jejím manželem se stal filmový kritik Guglielmo Biraghi. Měli spolu jedno dítě, ale později se rozvedli. Narození dítěte vedlo ke značnému omezení hereččiny kariéry, později již o ni přestal být zájem, takže ještě koncem sedmdesátých let její kariéra skončila, mezitím se ale příležitostně věnovala divadlu. Naposledy hrála menší roli ve španělském hororu STIGMA (Estigma, 1980).

Pavel "argenson" Vlach

Reklama

Reklama