foto

Julie Bishop

  • nar. 30.8.1914
    Denver, Colorado, USA
  • zem. 30.8.2001 (87 let)
    Mendocino, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se jako Jacqueline Wells v coloradském Denveru jako dcera bohatého naftaře a bankéře. Vyrůstala v Texasu a po rozvodu rodičů v kalifornském Los Angeles. Pod svým rodným jménem také někdy vystupovala a na divadelních prknech používala i jméno Diane Duval. S hereckou kariérou začala ještě v éře němého filmu jako dětská herečka. Na počátku své herecké kariéry si zahrála například s Laurelem a Hardym v krátkometrážní komedii ANY OLD PORT! z roku 1932.

V roce 1934 si zahrála v hororu ČERNÁ KOČKA a v témže roce byla zvolena jednou z WAMPAS Baby Stars. Roku 1940 uzavřela smlouvu se společností Warner Bros a během své herecké kariéry si zahrála s mnoha mužskými hereckými hvězdami. V roce 1943 si zahrála po boku Errola Flynna v dobrodružném filmu NORTHERN PURSUIT, kde ztvárnila roli Laury McBain. V témže roce se objevila jako Pearl O´Neill ve válečném snímku KONVOJ DO MURMANSKA, kde byl jejím hlavním hereckým partnerem Humprey Bogart. V roce 1949 jsme ji mohli vidět v roli Mary ve válečném dramatu V PÍSCÍCH IVO JIMY, ve kterém hrál hlavní roli John Wayne. S Johnem Waynem si zahrála i v katastrofickém snímku ROZBOUŘENÉ NEBE, ve kterém si zahrála Lilian Pardee. Jejím posledním filmem pak byl western THE BIG LAND. Julie nebyla jen herečkou, ale také licencovanou pilotkou a malířkou – po konci své herecké kariéry uspořádala několik výstav svých děl.

V roce 1936 se jejím prvním manželem stal Walter Booth Brooks, ale manželství skončilo po třech letech rozvodem. Při volbě druhého manžela měla Julie šťastnější ruku. Stal se jím v červenci roku 1944 herec Clarence A. Shoop, se kterým měla dvě děti – syn Steve se stal lékařem a dcera Pamela Susan herečkou - a žila s ním šťastně až do jeho smrti v roce 1968. V témže roce se Julie provdala potřetí za losangeleského chirurga Williama F. Bergina. Jejich manželství ukončila až v srpnu 2001 její smrt. Julie zemřela v kalifornském městě Mendocino v den svých 87. narozenin na zápal plic.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1964 Tarzan the Fearless (TV film) - a.z.
1957 The Big Land
1955 Headline Hunters
1954 Rozbouřené nebe
1953 Sabre Jet
1951 Secrets of Beauty
Westward the Women
1949 Deputy Marshal
The Threat
V píscích Iwo Šimy
1947 High Tide
Last of the Redmen
1946 Cinderella Jones
Idea Girl
Murder in the Music Hall
Strange Conquest
1945 Rapsodie v modrém
You Came Along
1944 Hollywood Canteen
1943 Konvoj do Murmanska
Northern Pursuit
Princess O'Rourke
The Hard Way
1942 Busses Roar
Escape from Crime
I Was Framed
Lady Gangster
The Hidden Hand
Wild Bill Hickok Rides
1941 Back in the Saddle
International Squadron
Steel Against the Sky
The Nurse's Secret
1940 Girl in 313
Her First Romance
The Ranger and the Lady
Young Bill Hickok
1939 Behind Prison Gates
Kansas Terrors, The
My Son Is Guilty
My Son Is a Criminal
The Amazing Mr. Williams
Torture Ship
1938 Flight Into Nowhere
Flight to Fame
Highway Patrol
Little Miss Roughneck
Spring Madness
The Little Adventuress
The Main Event
When G-Men Step In
1937 Counsel for Crime
Girls Can Play
Paid to Dance
She Married an Artist
The Frame-Up
1936 Night Cargo
The Bohemian Girl
1935 Coronado
Square Shooter
1934 Happy Landing
Kiss and Make Up
The Loudspeaker
Černá kočka
1933 Clancy of the Mounted
Tarzan the Fearless
Tillie and Gus
1932 Any Old Port!
Heroes of the West
In Walked Charley
Lights Out
The Knockout
You're Telling Me
Zwei Ritter ohne Furcht und Tadel
1931 Scareheads
Skip the Maloo!
1926 Family Upstairs, The
1925 Classified
Home Maker, The
Zlaté lože
1924 Captain Blood
Good Bad Boy
Pro nešťastnou královnu
1923 Bluebeard's Eighth Wife
Children of Jazz
Maytime

TV seriály

1956 Ethel Barrymore Theater (TV seriál)
1955 The Bob Cummings Show (TV seriál)
Warner Brothers Presents (TV seriál)
1954 Disneyland (TV seriál)
1952 My Hero (TV seriál)
1949 Fireside Theatre (TV seriál)

Dokumentární

1998 Historie hororu (TV film)
1955 Dateline: Disneyland (TV film)
1951 Challenge the Wilderness
1941 Meet the Stars #2: Baby Stars
1934 Hollywood on Parade No. B-13

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace