foto

Daniel Casey

  • nar. 1.6.1972 (46 let)
    Stockton-on-Tees, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Daniel Casey se narodil 1.6.1972 ve Stockton-on-Tees, kde také vyrostl. Jeho otcem je komentátor North East Tv a redaktor místního tisku Luke Casey. Daniel se rozhodl stát se hercem již ve čtrnácti letech, kdy vstoupil do amatérského divadla mladých Stockton Youth Theatre. Když mu nabídli hlavní roli ve hře Dead Fish, která získala několik cen, přerušil studia anglické literatury na Durhamské univerzitě. Na jednom představení si ho všiml producent z BBC a nabídl mu roli mladého policisty Anthony Coxe v minisérii OUR FRIENDS IN THE NORTH. Zde na sebe upozornil jako na nadějného a talentovaného herce a později díky tomu získal angažmá v dalších televizních seriálech BBC jako THE BILL, A TOUCH OF FROST, THE GRAND, WINGLESS BIRD a jiné.

Zatím největšího úspěchu však dosáhl rolí detektivseržanta Gavina Troye v detektivním seriálu podle románů Caroline Grahamové VRAŽDY V MIDSOMERU, jehož se již natočilo devět sérií (48 dílů). Sám však po 29 (6 sérií) odešel, aby se věnoval i jiným pracovním projektům a to opět pro britskou televizi. Mimo televizní tvorbu hostuje i v některých britských divadlech jako The Hampstead Theatre nebo Stephen Joseph Theatre. Aktivně se učástní různých dobročinných nadačních akcí od podpory výzkumu leukémie až po pomoc osiřelým dětem. Žije ve svém londýnském bytě s přítelkyní Ellie, jednou z kostymérek polívkové opery BBC Eastenders, která se vysílá již od roku 1985.

J "monolog" D

Herecká filmografie

Filmy

2010 Inspector George Gently: Gently Evil (TV film)
2007 Potopení Marchioness (TV film)
1997 Na křídlech naděje (TV film)

TV seriály

2011 Marchlands (TV seriál)
2009 Law & Order: UK (TV seriál)
2008 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Krvavá svatba (S11E02)
2007 Inspector George Gently (TV seriál)
M.I.High (TV seriál)
2004 Hex (TV seriál)
Steel River Blues (TV seriál)
Vraždy na předměstí (TV seriál)
2003 The Royal (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Lesní muž (S07E01)
Draví ptáci (S06E05)
Příběh dvou vesnic (S06E04)
další epizody (6)
2002 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Vražedný závod (S05E04)
Zvoní ti umíráček (S05E03)
Smrtelná bylina (S05E02)
další epizody (4)
2001 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Zkažené ovoce (S04E06)
Temný podzim (S04E05)
Mrtvola ve studni (S04E04)
další epizody (5)
2000 Doctors (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Zahrada smrti (S04E01)
Hlasy ze záhrobí (S03E04)
Soudný den (S03E03)
další epizody (4)
1999 Polterguests (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Smrt vandráka (S03E01)
Hlas krve (S02E04)
Jedenáctka mrtvého muže (S02E03)
další epizody (5)
1998 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Smrt v přestrojení (S01E05)
Věrnost až za hrob (S01E04)
Smrt darebáka (S01E03)
další epizody (4)
1997 Grand, The (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Smrt staré dámy (S01E01)
1996 Our Friends in the North (TV seriál)
Tichý svědek (TV seriál)
1993 Venkovská praxe (TV seriál)
1992 Inspektor Frost (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Fast & Furious 9
2018 Kin
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace