Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 hvězdy.Jako tento anglický seriál je dobrý,ale vražd je tam na můj vkus až moc.3 hvězdy dávám hlavně za výkon Johna Nettlese a za anglické prostředí.Tento seriál je plný napětí a vražd.Hodnotím jej 60 procenty.Inspektor a jeho manželka jsou docela sympatičtí.Občas je tu typické anglické počasí...Tak vítejte ve fiktivním hrabství Midsomeru! ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám jak jsem Vraždy v Midsomeru sledoval večer na Primě a štvali mě dlouhé reklamy, protože jsem chtěl už sakra vědět kdo je vrah. Ne že bych se nudil, bylo to napínavé. Sem tam hodně zajímavé vraždy, někdy pro mě nesmysluplné. Ty zajímavé ale dost překrývají nesmysluplné a dokázali mě na rok sledování v televizi zabavit. Jen škoda změň podřízených Barnabyho, nejradši jsem měl Troye, škoda že nezůstal až do konce. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Díky Primě taková klasika pro víkendový podvečer. Jde to, ale najdou se i lepší dílka. Dělám si z toho trošku srandu, že být to skutečné, tak už v Midsomeru nikdo nežije, protože se tam všichni vyvraždili. Často jsou vrahy různí blázni, že to působí až nevěrohodně. Občas se v dílech objeví nějaký ten vtípek, možná by jich tam mohlo být i o něco víc. Mít to jen jednu sérii, tak bych tu nechal vyšší hodnocení, ale s tímhle počtem epizod se seriál po čase chtě nechtě omrzel a zprůměrnil ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-HORNÍ WARDEN DOLE A DOLNÍ NAHOŘE? TO NEMÁ LOGIKU! -JSI V MIDSOMERU, TROYI. Sám inspektor Barnaby nám svými ústy napověděl, že případné hnidopichy, kteří by chtěli argumentovat tím, že okres, ve kterém se stanou čtyři vraždy do roka, jen nenormální i na Anglii (PD James, Agatha Christie a další), nemáme brát až tak vážně. Precizní řemeslo, prostředí britského venkova, klasičtí vyšetřovatelé a hudebně třeba theremin jsou hlavními devízami prvních čtyř, naprosto bezchybných, řad. Problém těch dalších je hlavně v nenávaznosti postav či krátkém nebo vůbec žádném prologu. Ale jako FENOMÉNU tomu těch pět hvězdiček zkrátka nemůžeme upřít, konkrétně 90%, chcete-li. PS zajímavostí je první díl druhé řady, naprosto nejlepší část, Stín smrti, první, který nebyl natočen podle přelohy Caroline Graham. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Už od mala mám rád u televize spíše napětí než smích a toho se mi při sledování tohoto anglického skvostu dostává mnohdy po masách. Anglická filmová a seriálová produkce je pro mě jedna z nejlepších a touto sérií jsem se ve svém přesvědčení utvrdil. Opravdu se mi líbí to ponuré a často deštivé prostředí anglického venkova, kde je vraždění kohokoli, čímkoli a všelijakým způsobem na denním pořádku. Někdy si říkám, že za tu dobu museli už vyvraždit aspoň jednu celou vesnici. Ale to je jen pouhý detail! Zápletky jednotlivých dílů jsou vždy pro mě zbrusu nové a unikátní a nikdy se mi zatím nepodařilo přesně určit pachatele, což mě opět posílilo v mém přesvědčení o vysoké kvalitě tohoto seriálu. A ikdyž je stopáž oproti velké spoustě seriálů více jak dvojnásobná, tak tvůrci nemarní ani jednou minutou a celkové rozvržení děje je skvělé. Zkrátka krimi seriál se vším všudy, kde se mi mimo jiné strašně líbí úvodní a závěrečná depresivní melodie hraná na theremin (btw ten nejšílenější nástroj, co jsem kdy viděl a slyšel), která je posledním dílkem už tak dost perfektního celku. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Okrem modelu 1873 sa vo filme objavia aj ďalšie zbrane značky Winchester - Model 1866 "Yellow Boy" visí na stene Fincherovho domu a Model 62A používa v úvode inšpektor Barnaby s manželkou pri streľbe na terč. (ČSFD)
  • Obyvatelé vesnic, ve kterých se seriál natáčí, bývají žádáni, aby během natáčení nezírali z oken. (vanadium)
  • Soundtrack seriálu je význačný použitím zvláštního elektronického hudebního nástroje zvaného theremin. Na theremin je zahrána například ústřední melodie hlavní znělky seriálu a nástroj je zodpovědný za ony podivně strašidelné zvukové efekty a melodie v mnoha dalších skladbách Vražd v Midsomeru. (vanadium)

Reklama

Reklama