Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

několik měsíců jsem se vždy těšila každou sobotu a neděli na své oblíbence ale už mi připadá že i herci jsou z toho seriálu unaveni."Starý" Barnaby měl svoje kouzlo,"mladý" Barnaby to má trochu těžší jsa nucen řešit svoji těhotnou partnerku a tvrdohlavého Sykese, ale jinak u mě dobrý -....../// zatím poslední série = za mě :seriál ztratil takovou tu anglickou patinu.Věřím že je to tím,že zkrátka "starý" Barnaby byl jiný ,noblesní, stará škola a víc se asi věnuje divadlu tam se víc klade důraz na pohyb výraz.ten je u mě vždy směrem od herců , důležitý. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Britské detektivky patří odjakživa k nejlepším co v tomto žánru může film nabídnout. Mají cit pro záhadu, napětí do posledního okamžiku a zápletky jsou tak brilantně maskované, že já např. si můžu šedé mozkové závity ukroutit, jak s filmem spolupracuji. A to je pro mě ta pravá detektivka a nemusí vůbec kapat krev z obrazovky. ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vynikající britský seriál.. dovolil bych si tvrdit, že jeden z nejlepších krimi seriálů vůbec. Je fat, že to hrabství by již bylo vymřelé, ale to nic nemění na skvěle obsazených rolích, nádherném prostředí a kouzlu tohoto seriálu. Občas jsou některé případy až příliš snadné, ale jakmile je díl, kde je ,,jen,,jedna mrtvola tak to je luxusní podívaná, ale většuinou tu máme tak 2-3 mrtvoly za díl.. ale zase máme 100minut jeden díl to není málo. 5z5 Novou sérii bez Barnabyho jsme ještě neviděl a nevím zda budu chtít vidět.. ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Angličani prostě vědí jak má vypadat správná kriminálka. Vždy výborná zápletka a objasňování jednotlivých vražd které se v Midsomeru stanou.Ani mi nevadí, že tu a tam se ojeví nějaký ten vtipný moment. Jako například:On nám utíká. Na traktoru. Těch vražd je tam tolik, že se někdy divím, že Midsamer ještě není vyvražděný. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní seriál šitý přesně podle britů.Skvělý černý humor, v každém díle spousta studených čumákú, důchodci se mydlí berlemi hlava nehlava a v každém křoví aspoň 1 mrtvola. Jo a na krasnou ženskou člověk musí taky čekat:-). Nejvic mě však mrzelo že ze seriálu odešel seržant Troy, to byl chlapík u kterého človek nevěděl jestli je blbej nebo chytrej a řídit auto taky moc neuměl.O hereckém výkonu Toma Barnabyho myslím není třeba diskutovat.Super super!! ()

Galerie (2 063)

Zajímavosti (30)

  • Seriál je proslulý vysokým počtem vražd v jednotlivých dílech. Během dosavadních třinácti sérií jich bylo spácháno více než 200. Pokud nezapočítáváme „historické“ vraždy z minulosti, které jsou často odhaleny vyšetřováním těch přítomných, tak nejvyšší počet vražd se udál v epizodě Smrtící Anděl, kde jich bylo spácháno pět. (vanadium)
  • Detektivové v Midsomeru během patnácti sérií vyšetřovali smrt 291 lidí, z toho 268 obyvatel bylo zavražděno, 12krát byla příčinou smrti nehoda a 11 lidí spáchalo sebevraždu. V celém seriálu umřelo přirozeně pouhých 9 postav. Nejnebezpečnější vesnicí s nejvyšším počtem obětí je Badger’s Drift. (ČSFD)
  • Skladba, která hraje před každou vraždou v epizodě Temný podzim, se jmenuje The Creep a byla složena Kenem Mackintoshem. (vanadium)

Reklama

Reklama