foto

Rudi Rosenberg

  • nar. 6.8.1979 (40 let)

Biografie

Rudi Rosenberg (1979) zahájil svojí kariéru jako herec pod taktovkou režisérů Oliviera Dahana, Sama Gabarského a Pascala Kaného. Po ukončení studia na International School of Filmmaking and Broadcasting (EICAR) v Paříži se začal věnovat filmu. Jeho absolventský film Třináctiletý byl vybrán na řadu francouzských a mezinárodních filmových festivalů a získal hlavní cenu na Arte Student Film Contest. V roce 2010 dokončil svůj třetí film Aglaée v produkci Karé, který si získal velký ohlas. V současné době pracuje na televizních reklamách a svém prvním celovečerním filmu.

7th Prague Short Film Festival

Herecká filmografie

Filmy

2010 Je ne vous oublierai jamais
2009 Královna a kardinál (TV film)
2007 Chat bleu, chat noir (TV film)
Sous les toits de Paris
2006 Aristokraté
2004 Péril imminent: Mortel chahut (TV film)
2003 Le Tango des Rashevski
Une femme si parfaite (TV film)
2002 Veronika chce spravedlnost (TV film)
2001 Margaux Valence: Le secret d'Alice (TV film)
Zamilovaná žena (TV film)
2000 Double vie de Jeanne, La (TV film)
En vacances
In extremis
1999 Můj otec, moje matka, moji bratři a moje sestry...
1998 Déjà mort
Zloděj života

TV seriály

2004 Ariane Ferry (TV seriál)
2002 Groupe flag (TV seriál)
Sami (TV seriál)
2001 Docteur Claire Bellac (TV seriál)
2000 La Kiné (TV seriál)
Scénarios sur la drogue (TV seriál)
Julie Lescautová (TV seriál)
Nebezpečná křižovatka (S09E06)
1999 Žena v taláru (TV seriál)
1998 La clef des champs (TV seriál)
Louis la Brocante (TV seriál)
1997 Pour être libre (TV seriál)
Vertiges (TV seriál)
1993 Alice Neversová (TV seriál)
1992 Cordierovi, soudce a policajt (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Nový spolužák
2010 Aglaée
2008 13 ans

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Nový spolužák

Host

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky