foto

Jean-Pierre Darroussin

  • nar. 4.12.1953 (63 let)
    Courbevoie, Hauts-de-Seine, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jean-Pierre Darroussin (1953, Courbevoie, Francie) vystudoval pařížskou konzervatoř. Na filmovém plátně se poprvé objevil ve filmu Náš příběh (Notre histoire, 1984) režiséra Bertranda Bliera. Od té doby hrál ve více než sedmdesáti snímcích, spolupracoval s režiséry jako Cédric Kahn či Jean-Pierre Jeunet (Velmi dlouhé zásnuby / Un long dimanche de fiançailles, 2004). V roce 1997 získal Césara za vedlejší roli ve filmu Un air de famille (Rodinné ovzduší) Cédrica Klapische, roku 1999 byl nominován na stejnou cenu za hlavní roli v Le Poulpe Guillauma Niclouxe. Na karlovarském festivalu ho diváci mohli vidět ve snímku Ve městě je klid (La ville est tranquille, 2001) Roberta Guédiguiana. Snímek Předtucha je jeho režisérský debut. S Valérií Strohovou k němu napsal scénář a ztvárnil v něm hlavní postavu.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2007

Herecká filmografie

Filmy

2017 La Villa
2016 Příběh jednoho života
2015 Coup de chaud
La Mort d'Auguste (TV film)
2014 Au fil d'Ariane
Bon rétablissement !
La ritournelle
La trilogie marseillaise: César
2013 Fanny
Jasmine
Le Coeur des hommes 3
Marius
Mon âme par toi guérie
2012 Rendez-vous à Kiruna
2011 De bon matin
Grand restaurant II, Le (TV film)
Le Havre
Sněhy Kilimandžára
Studnařova dcera
Ticho na moři
2010 Holiday
Ya basta!
22 výstřelů
2009 Armáda zločinu
Erreur de la banque en votre faveur
La dame de trèfle
Neberte to osobně
2008 Ach, ti dospělí!
Lady Jane
Le septième juré (TV film)
Voyage aux Pyrénées, Le
2007 Fragile(s)
J'attends quelqu'un
Mužská srdce 2
Rozhovory s mým zahradníkem
2006 Toute la beauté du monde
Vize
2005 Jak moc mě miluješ?
Kaktus
Svatojakubská pouť
2004 Cause toujours!
Feux rouges
Mon père est ingénieur
Příliš dlouhé zásnuby
2003 Francouz
Retour du printemps, Le
2002 Kdybych byl bohatý
Marie-Jo et ses 2 amours
Mille millièmes, fantaisie immobilière
Soukromé záležitosti
To nám ještě scházelo!
2001 L'Art (délicat) de la séduction
Pas d'histoires!
Tři muži v Bretani
2000 À l'attaque!
Někdo to rád jinak
Ville est tranquille, La
Zítra bude líp
1999 C'est quoi la vie?
Finale, La (TV film)
Inséparables
Pusa
Qui plume la lune?
1998 À la place du coeur
Poulpe, Le
Si je t'aime, prends garde à toi
1997 Marius et Jeannette
Stará známá písnička
Un homme (TV film)
1996 Můj pasák
Rodinný průvan
1995 À la vie, à la mort!
Fabuleux destin de Madame Petlet, Le
1994 Cache Cash
Dernier tour, Le (TV film)
Chladná voda
1993 Cuisine et dépendances
L'Argent fait le bonheur
1992 Jeden za všechny
1991 Amour en deux, L'
Cauchemar blanc
Cri du cochon, Le
18 rue Popincourt
1990 Le diable en ville (TV film)
Mado, poste restante
1989 Dieu vomit les tièdes
Mes meilleurs copains
1985 Elsa, Elsa
Ki lo sa?
Tranches de vie
Umírá se jen dvakrát
1984 Amis de monsieur Gazon, Les (TV film)
Náš příběh
1983 Orphée (TV film)
1982 Après tout ce qu'on a fait pour toi (TV film)
1981 Je to rozumné?
Promarněné šance
Psy
1979 Hlavička

TV seriály

2015 Le Bureau des Légendes (TV seriál)

Dokumentární

2009 Bulles de Vian (TV film)
2003 Bronzés, le père Noël, papy et les autres, Les (TV film)
Il était une fois... (TV seriál)
2000 Art total
1993 Zone interdite (TV seriál)

TV pořady

2009 C à vous (TV pořad)
La traversée du miroir (TV pořad)
2008 Au Field de la nuit (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1981 13 heures le journal (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2006 Vize
1992 C'est trop con
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace