foto

Rüdiger Bahr

  • nar. 19.1.1939 (80 let)
    Frankfurt nad Odrou, Německá říše

Biografie

Rudiger Bahr, nemecký fimový, divadelný, dabingový herec a režisér sa narodil vo Frankfurte nad Odrou. Študoval herectvo a réžiu na Vysokej škole múzických umení v Stuttgarte. Ako divadelný herec začal kariéru v divadle v Regensburgu v Hannoveri a v komornom divadle v Mníchove. V rokoch 1985 až 1997 pôsobí v divadle Renaisance Theater v Berlíne. Okrem divadla sa hlavne venuje dabingu. Zahral si vyšetrovateľa Richarda Grimma v 26-dielnom krimiseriáli „Mordkommission“ (1975-1975). Napísal scenár k filmu „Der schwarze bumerang (Čierny bumerang, 1982).

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

1997 Der Weihnachtsmörder (TV film)
Haus der Vergeltung (TV film)
1989 Opravdoví muži nejedí gumové medvídky
1987 Tatort - Blindflug (TV film)
1986 Tatort - Tod auf Eis (TV film)
1977 Der Privatsekretär (TV film)
1973 Libero
1972 Libussa (divadelní záznam)
Zeitaufnahme (TV film)
1971 Der scharfe Heinrich - Die bumsfidelen Abenteuer einer jungen Ehe
Freitags dienstbereit - Passage-Apotheke (TV film)
Nachricht aus Colebrook (TV film)
1970 Abseits (TV film)
Sonntags am Meer (TV film)
1969 Die Dame vom Maxim (TV film)
1968 Sladký čas Kalimagdory
1965 Wovon die Menschen leben (TV film)
1961 Der Besuch im Karzer (TV film)
Schweyk im zweiten Weltkrieg (TV film)

TV seriály

1989 Nice Work (TV seriál)
1986 Lauter Glückspilze (TV seriál)
1979 Jauche und Levkojen (TV seriál)
1975 Lockruf des Goldes (TV seriál)
1974 Telerop 2009 - Es ist noch was zu retten (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace