Reklama

Reklama

Cassandra Clare

Cassandra Clare

nar. 27.07.1973 (50 let)
Teherán, Írán

Biografie

Cassandra Clare se narodila do americké rodiny v Íránském Teheránu a většinu svého dětství strávila cestováním po světě, zahrnujícím i túru po Himalájích jako batole, kde strávila měsíc v otcově batohu. Před dovršením deseti let žila ve Francii, Anglii a Švýcarsku.

Protože se s rodinou často stěhovali, našla si zálibu v knihách a všude, kudy šla, si nesla pod paží nějakou knihu. Střední školu vystudovala v Los Angeles, kde také psala povídky na rozveselení spolužáků, včetně novely "The Beautiful Cassandra", založené na stejnojmenné krátké povídce Jane Austen. Toto jméno si nakonec ponechala jako svůj pseudonym.

Po škole se Cassie přestěhovala do New Yorku, kde pracovala pro různé časopisy a některé bulváry, kde napsala reportáž o Bradových a Angeliných cestách kolem světa, nebo o módních výstřelcích Britney Spears. Inspirovaná svým oblíbeným městem Manhattanem začala pracovat na své první Young-Adult knize - Město z kostí. V roce 2006 se začala psaní fantasy věnovat naplno a doufá, že se už nikdy k psaní o Paris Hilton nedostane.

Cassiina první prodaná práce byla krátká povídka nazvaná “The Girl’s Guide to Defeating the Dark Lord” vydaná nakladatelstvím Baen a psaná jako humorné fantasy. Cassie nesnáší, když pracuje sama doma, protože se vždy nechá rozptýlit televizními pořady, nebo dělá šaškoviny se svými kočkami, takže radši chodí psát do místní kavárny a restaurace. Ráda pracuje ve společnosti svých přátel, kteří chápou, že se musí držet svých lhůt.

V současnosti vede na tumblru blog, přes který se snaží se svými fanoušky dostat do kontaktu, odpovídá na fanouškovské dotazy a případně informuje o novinkách.

Fevas

Spisovatel

Filmy
2013

Mortal Instruments: Město z kostí - kniha

Seriály
2019

Lovci stínů: Nástroje smrti - kniha

 

Samé dobré věci… - kniha (S03E22)

 

Propojení - kniha (S03E21)

 

Město skla - kniha (S03E20)

  více epizod (9)
2018

Lovci stínů: Nástroje smrti - kniha

 

Erchomai - kniha (S03E10)

 

Familia ante omnia - kniha (S03E09)

 

Procházka v temnotě - kniha (S03E08)

  více epizod (7)

Host

Pořady
2010

Janela Indiscreta

Reklama

Reklama