Reklama

Reklama

Pamela Prati

Pamela Prati

nar. 26.11.1958 (65 let)
Ozieri, Itálie

Biografie

Italská herečka Pamela Prati se narodila 26. listopadu 1958 v Ozieri, v severnější části ostrova Sardinie. Rodné jméno Pamely zní Paola Prieddu. Její rodiče byli Salvatora Pireddu a Paolo Cantara, který byl španělského původu. Matka Pamely byla válečnou vdovou a jednalo se o velkou rodinu. Pamela je šestá ze šesti sester a dvou bratrů. Francesca, Tonina, Mary, Catherine, Sebastiana, Pamela, Joseph a poslední je Lorenzo.

Matka Salvatora dlouho čekala na rozvod Paola s jeho první ženou, aby se mohli vzít, ale místo sňatku jí Paolo nakonec opustil. To byla Pamela ještě malá a sama vzpomíná: „Můj otec od nás odešel, když jsem byla velmi malá, od té doby jsem o něm neslyšela, až krátce před jeho smrtí mi zavolal. Právě jsem poskytla rozhovor, ve kterém jsem se zmínila i o mé rodině. Zpočátku jsem byl ráda, že se táta ozval, ale on mi hluboce ublížil. Musíš mi dát polovinu peněz za ten rozhovor do novin, neboť jsi mluvila i o mně, řekl. Vysvětlila jsem mu, že jsem nevzala ani korunu, ale že v případě, že potřebuje peníze, pomohu mu“. Vím tedy, proč se otec nakonec po létech ozval a bolest, kterou mi způsobil touto epizodou, cítím až do dneška“.

Pamela žila až do svých deseti let v klášterní škole v Tempio Pausania. Byl to hrozný zážitek a každou noc se jí zdálo o útěku. Matku viděla velmi málo. V deseti letech jí matka vzala domů. Na Sardinii pokračovala ve vzdělávání do prvního stupně střední školy, ale pak musela z finančních důvodů odejít. Pamela se ještě jako mladá přestěhovala do Říma, kde začínala jako modelka na konci sedmdesátých let minulého století. V roce 1976 se krátce objevila v televizní show LA SBERLA. V roce 1980 se Pamela objevila v sexy červených šatech na obalu desky „Un po` artista un po“ italského zpěváka Adriana Celentana (*1938) a její popularita šla prudce nahoru. V roce 1983 si „upevnila“ pozici sexy symbolu, když pózovala pro časopis Penthouse. To již měla za sebou focení i do časopisů Playmen a Playboy. Ve všech těchto časopisech, ale i v dalších jako Gin Fizz či Boss, se úspěšně objevovala až do poloviny devadesátých let.

Pamela zvítězila v soutěži "La mora più bella d'Italia"(nejkrásnější brunetka v Itálii) a reprezentovala svou zemi na Miss Universe. Své umělecké jméno Prati, si vybrala na počest velkého fotbalového útočníka AC Milán Pierina Pratiho. V roce 1982 dostala první filmovou roli a byla to hned hlavní role Sonia, v erotické komedii LA MOGLIE IN BINACO……L´AMANTE AL PEPE s Linem Banfim. Poté, dostala zejména v sexy komediích ještě pěknou řádku rolí, jako například Carmen v CARMEN NUE (1984), či menší roli v MASSIMAMENTE FOLLE (1985). Naopak hlavní role přišla v erotické komedii UNA DONNA DA GUARDARE (1991).

Pamela hrála také v tehdy populárních historických snímcích, jako LA GUERRA DEL FERRO: IRONMASTER (1983) v roli Lith (pod pseudonymem Pamela Field), nebo role Aracne roku 1985 ve filmu LE AVVENTURE DELL´INCREDIBILE ERCOLE. Ani v dramatech se Pamela neztratila. V roce 1982 hrála v kriminálce MORA, v roce 1988 hlavní roli Marty v dramatu RIFLESSI DI LUCE. Zastoupení hororů je dáno například filmy TRANSFORMATIONS (1988), či LUNA DI SANGUE (1989). Se svým častým televizním kolegou Pippem Francem, pak vytvořili hlavní role v hudební komedii ze zákulisí hudebního festivalu Sanremo, s názvem GOLE RUGGENTI (1992).

Její televizní popularita začala, když si jí všiml režisér a spisovatel Pier Francesco Pingitore a Pamela se jako subreta objevila v jeho společnosti Bagaglino. V roce 1988 jí můžemeč spatřit v show BIBERON a následně v letech 1991 a 1992 v CREME CARAMEL. V létě roku 1992 spolu s kolegou z Bagaglina, Pippem Francem, uváděla Pamela na televizní stanici Canale 5, první vydání televizního programu vtipů LA SAI L´ULTIMA?. Program byl vysílán v podvečer a díky úspěchu se oba s tímto programem vrátili ještě v létě roku 1993 a na podzim roku 1994. Další zábavný pořad italské televize SCHERZI A PARTE, nám Pamelu představil po boku Tea Teocoliho ve druhém a třetím ročníku tohoto pořadu. Bylo to v lednu 1993 a na jaře roku 1994. Díky svému účinkování v tomto televizním pořadu SCHERZI A PARTE, který běží na italských obrazovkách od roku 1992 až dodnes, se stala Pamela v roce 1994 vítězkou ceny „Golden Pegasus“, která je udělována v rámci „Flaiano International Prizes“ každoročně ve městě Pescara. V roce 1996 byla také hostem pořadu Gigi Sabaniho RE PER UNA NOTTE. V letech 1996 až 1997 pak tvořila dvojici s Pippem Francem v televizním programu SOTTO A CHI TOCCA. Tento pořad měl i svůj speciál, a to na Silvestra roku 1996, pod názvem SOTTO A CHI TOCCA....A CAPODANNO. Pamela hrála také samozřejmě v mnoha televizních inscenacích jako EMBASSY (1985), GIOCO DI SOCIETA (1989), PROVARE PER CREDERE (1987), LA PALESTRA (2003) či DI CHE PECCATO SEI (2007).

V roce 2001 se Pamela vrátila do Bagaglina se show SALOON a dále se pak společně s historickou společností podílela na show MARAMEO (2002), MI CONSENTA (2003), BARBECUE (2004), TORTE IN FACCIA (2005-2006) či BELLISSIMA – CABARET ANTICRISI (2009). V roce 2004 se podílela Pamela na reality show IL RISTORANTE a v roce 2008 uváděla reality show L' ISOLA DEI FAMOSI. Nejnověji se jednalo o televizní pořad KALISPÉRA (2011). 9. prosince 2012 se obevuje Pamela v epizodě pořadu Paola Bonolise AVANTI UN ALTRO.

Stejně jako ostatní herecké hvězdičky sedmdesátých a osmdesátých let natočila i Pamela několik hudebních singlů. Dnes patří mezi rarity na trhu s vinylovými deskami. Jedná se o singly „Mare“ 1985, „Love Is A Holiday“ 1989,“Menealo“ 1993, z nových skladeb již vydaných na CD, je to například „Papelon“ 2007 či „Ma l´amore no“ 2012. Roku 1997 vydala Pamela album s názvem „Il tango delle 11“. Ve spolupráci se Stefanem Mezzaromou, pak vydala remixy svých písní Menealo (2011) a Love Is A Holiday (2012), včetně videoclipů. Obálky jejích hudebních singlů, byly často smyslné s jejím nahým tělem.

V roce 1991 byla Pamela vybrána do role jedné z dívek tehdejšího Jamese Bonda, Rogera Moora. Zakladatel Bagaglina Pingitore, ale Pamelu nutil vybrat si mezi Bagaglinem a kinem. Pamela zvolila zůstat v Římě. Film Willyho Bognera FUOCO, NEVE E DINAMITE (1990), byl tedy nakonec bez Pamely a není žádnou součástí série agenta 007.

Pamela nikdy neprozradí jméno přítele, se kterým se hluboce milovali. Byla připravená se vdát, ale protože byla „nemocná“ kariérou, rozešli se. Dnes si myslí, že to byla chyba. Šest let se tajně navzájem milovali. On byl mnohem větší, majetnický a žárlivý. Když Mediaset nabídl Pamele smlouvu, přítel jí požádal, aby si vybrala mezi ním a kariérou. Asi pět žila Pamela s Ciro Quarantou, ale vztah z důvodu neupřímnosti Cira k Pamele skončil. Od července roku 2009 je jejím manželem Daniel Sebastian Jabir.

V dětství prý Pamela trpěla záchvaty paniky a dodnes trpí klaustrofobií. Nikdy však nesáhla po drogách, nikdy ani nekouřila. Děti vždy chtěla, ale nemá je, snad proto, že se bála, aby otec zůstal vždy s rodinou a její dítě nemuselo prožívat to, co ona. Pamela je doslova blázen do bot a má jich víc než 4000 párů. Pamela vyzkoušela také homosexuální vztah a její názor na dnešní život zní: „Cítím se velmi šťastná, nerada truchlím nad profesními neúspěchy, mám přátele, moje domácí zvířata, krásný dům, lásku, kterou mám pořád pro sebe a co je nejdůležitější, radost ze života. Co jiného bych mohla chtít?" A nutno dodat že Pamela je stále sexy, i když už jí je přes padesát let.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herečka

Účinkující

Pořady
1982

Maurizio Costanzo Show

Reklama

Reklama