Reklama

Reklama

Janny Richter

Janny Richter


Praha

Biografie

„Janny Richter je krásnou ukázkou toho, že když si jdete za svým snem, je velká šance, že to dopadne.“ Full Moon Magazine

Janny Richter je hudebník, umělec a lídr kapely Janny’s Hog Ranch. Je umělcem, který osobitě spojuje žánry country blues, americany, indie rocku a osmdesátkového popu do moderního, výbušného electro boogie. Straight edge s vizáží nejhledanějšího country desperáta a toxické rockové hvězdy ze sedmdesátých let. Obdařen městským srdcem a venkovskou duší. Dost moudrý na to, aby ztratil rozum v chaosu velkoměsta a dost šílený na to, aby ho znovu naleznul v náručí montanské divočiny. Jeho písně jsou silně návykové a sexy. Jeho pódiová show je nebezpečně elektrizující. Ne nadarmo ho mnozí nálepkují jako „psychedelického kovboje“.

Janny Richter je autorem hudby k populárnímu TV seriálu Metoda Markovič: Hojer a spoluautorem hudby k filmu Brown. Jeho hudba se objevila také ve snímcích Stone Horses a Bonjour Vole. Od roku 2015 neustále koncertuje v klubech a na festivalech u nás i v zahraničí.

Měl možnost spolupracovat a sdílet pódia s takovými jmény jako je Laid Back Country Picker Wailing Aaron Jennings, Phil Shoenfelt, Tři Sestry, Derral Gleason, The Spermbankers, Band of Heysek, Sean Eamon, Turnstyles, Travis O’Neill, Kill the Dandies, Holy Fanda. Jeho tvorba byla publikována v médiích jako jsou Montana Standard, Missoulian, the Bozone, Menhouse, Full Moon Magazine nebo Unijazz Magazine. Je také zakladatelem prvního českého Front porch festu.

TV Nova

Skladatel

Reklama

Reklama