Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří Markovič sa nechce zmieriť s tým, že má celý prípad uzavrieť, pretože má od Ladislava Hojera ďalšie priznanie. Rozkaz od vedenia znel ale jasne. A na Ladislava Hojera čaká drevený spacák, ktorý videl vo sne. (Voyo)

Recenze (33)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Ani po 6 epizodách se nedokážu vžít do mysli Markoviče, který místy až obhajuje a souzní s nemocnými vrahy. Konečně se nám uzavřel příběh kolem Vojty Kotka, kterého už zřejmě nikdy neuvidím jinak, než potřísněného krví v roli Tekverka. Uzavření příběhu kolem na smrt jdoucího Ládi jsem si velmi užíval a prožíval určité zadosti učinění. Celkově byl seriál moc hezky zpracovaný a prolínání s archivními záběry byl vyloženě pošmak. [80 %] ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda naprosto neskrytě potvrzuje zásadní selhání: neschopnost vyprávět. Jako “vedlejší případ” servíruje “Kotkův příběh” (skvělý mimochodem) a konečně dává smysl návštěvám. Pokud by se tímto začalo, nastavil by se celkem logický most, proč za ním Markovič vůbec leze + by byl stravitelnější/pochopitelnější i koncept “bonusových vedlejších případů”. Jinak samozřejmě šanci “vychutnat” si popravu epizoda vytěžila beze zbytku. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak mě Kokotek celou dobu sral, tak v posledním dílu je skvělej. Poslední díl je dokonalé uzavření série po všech stránkách. Možná jeden z pěti nejlepších závěrečných dílů, které jsem viděl. Nejen u českých seriálů. Prakticky vše z kometáře první dílu neguju. Minisérie je stala až na pár detailu vyjimečnou oslavou, vyjimečného vyšetřovale v nesmírně těžké době. Především pro lidské přístupy a pokrokovou profesionalitu.  Jedná se asi o první seriál, kde z dvouhvězdy na úvod udělim ve výsledku s klidem čistou pětku. Finále zlepšující se kvalitu rozhodně potvrdilo a definovalo. Nakonec i ten Mišík dostal prostor, který si obhájil. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za normálních okolností bych tomuto dílu dala tři hvězdy, ale v kontextu celého díla jednu přihazuji. Co mne k tomu vede? V prvé řadě to, že dějová linka s Láďou šla jak po emoční, tak i atmosférické stránce do ztracena (byť alespoň Markovičovi emoce byly zřejmé). Nahrazení  dějové linky vyšetřováním případu s Kotkem se sice povedlo na jedničku (scéna s advokátem byla skvělá), ale vzhledem k naprosto odlišnému naturelu obou pachatelů i jejich činů, se atmosféra dle mého zcela rozpadla. Za druhé: do toho poněkud zbytečné zobrazení průběhu času, bez kterého by se divák obešel, aby se mohl zhnusit výslednou popravou. (jasný cíl tvůrců, kterým se obhajuje absence testu smrti v české jurisdikci). Vraha Ladislava Hojera mi líto nebylo, ne proto, že byl několikanásobným, zvráceným vrahem, ale proto, že trest smrti považuji za humánnější, než někoho držet za peníze daňových poplatníku třeba 40 let v base. Velkou poklonu skládám všem hercům, zejména dvěma hlavním protagonistům. Jejich výkon je v pravdě na Zlatý globus a Oskara dohromady. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Péro se postaví, mozek se zastaví." Velmi trefná a vtipná průpovídka. Finále bylo velmi vydařené. Prolínaly se tu dva příběhy - konec Ládi a příběh Kotka. Kotkův příběh mě celkem dost zaujal. Inteligentní sadista, to je vcelku zajímavá kombinace. Jak silný musel být pud někoho zabít, když věděl, co to bude mít za následky, nechtěl to udělat a zřejmě celou dobu věděl, že se přizná? Líbilo se mi, jak ho Kotek zahrál. Co se týče linky s Láďou, tak nemůžu říct nic jiného, než že si takový konec zasloužil. Celkem už mě pak Markovič svou popudlivostí štval. Velmi by mě zajímalo, jak by se choval/mluvil, kdyby mu takhle úchyl zabil a znásilnil vlastní dceru... Konečné řešení otázky Hojer bylo velmi pěkně udělané a nelze než smeknout klobouk před výkonem Uhlíka, který ze sebe vydal fakt všechno. Myslím, že nebýt výkonů dvou hlavních herců, tak je tato půvabná minisérie na půlce hodnocení. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Scéna v čase 6:25, kdy dojedou na služebnu v „Ústí“, se natáčela na Wagnerově náměstí v Berouně. Objekt byl vystavěn v 70. letech 20. století jako sekretariát OV KSČ (přezdívalo se mu „Kreml“), po revoluci tu mimo jiné dlouho sídlila Česká pojišťovna. V zadním traktu sídlí některé soukromé firmy a jsou tu ordinace soukromých lékařů, v bývalém školícím středisku je Domov na verandě (zařízení pro seniory). (a-ja)
  • Když má prezident Husák před sebou žádost o milost, lze si všimnout, že Žabimajerský (Daniel Heriban) je podepsán jako Mgr. Štefan Žabimajerský. Jedná se o chybu, jelikož v předmětné době nebyl titul magistra udělován. Absolventi právnických fakult zakončením vysokoškolského studia státní závěrečnou zkouškou nezískali žádný titul. Mohli však následným vykonáním nepovinné státní rigorózní zkoušky získat titul JUDr. Magisterský titul je absolventům vysokých škol v Česku udělován až od roku 1990. (Bediverecs)

Reklama

Reklama