Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonečné vyšetrovanie začína mať vplyv aj na inak pokojný rodinný život majora Markoviča. Aby mu urobil Ladislav Hojer radosť, priznáva ďalšiu vraždu. Tentokrát vo vlaku z Prahy do Děčína. Je potrebné urobiť detailnú rekonštrukciu. (Voyo)

Recenze (30)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehoulince rozkolísaná epizoda, kde se dost střídaly velmi kontrastní nálady. Minivsuvečka byla prozatím bezesporu nejmrazivější. Dozvídáme se více z života hlavních hrdinů. Trošku mi začíná vadit velmi plíživé tempo, které se místy přetváří v určitý stereotyp. Tento stereotyp však zachraňuje nadlidský herecký výkon Petra Uhlíka. Vím, že se stále opakuji, ale sem ocenění musí patřit. [76 %] ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série dospěla do bodu, kdy opadá jeho atmosférická intenzita. Hojerovi se nedostává prostoru předvést se v plném světle zvrhlosti, takže do popředí se dostává vyšetřovatelovo rodinné zázemí, oběd s kolegou v rodinném kruhu a nahota v posteli po sexuálním aktu. Druhý kriminalista předestře své trable s rakovinou své manželky. Dojde na poslední rekonstrukci z oficiálních policejních záznamů. Tou je vražda mladé ženy a nepodařené znásilnění ve vlakovém kupé z doby, kdy Hojer sloužil na vojně. Pojídání hromady salámu obviněným u výslechu pak zřejmě poukazuje na to, že existují lepší jídla než jsou lidské orgány. Hojer se pak posléze chce písemnou formou doznat k dalším činům, nadřízené vedení je ale razantně proti, aby nedošlo k zpochybnění celého vyšetřování tím, že si obviněný začne vymýšlet, A okamžitě chce případ uzavřít. Jsou ještě před námi dvě epizody, oficiální oběti jsou známy, takže hrozí dojezd, co bude představovat vraha v poněkud lítostivém duchu. Ostatně Markovič něco takového už dávno praktikuje, docela to i přehání se svojí benevolencí a nechybí mnoho, aby brutální maniak zasedl u jeho rodinného stolu ke společné večeři. Chtělo by to návrat mrazivé atmosféry z předešlých tří epizod, tentokrát to v tomto ohledu bylo výrazně slabší. Stále ale platí, že tato série trůní nad veškerou produkcí kriminálních seriálů z dílny Novy. A je stále zahrána s bravurou a zrežírována promyšlenou formou. 7|10 ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lince s Ladou trosku dochazi dech, uprimne ono ten minulej dil ani nebylo mozne prebit, na druhe strane vyslech tech malych deti to vice nez kompenzuje, to bylo fakt silne. Ok,nemoc partnerky postavy pana Neuzila uz mozna bylo trochu navic, az moc se pumpuji emoce uz tak dost vypumpovane temi detmi, ale pro tentokrat to odpustme. 9/10 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tímhle si to seriál pohnojil. Proběhla rekonstrukce druhé Hojerovi vraždy (Ivona S. - 25 let). A najednou bum, dozvídáme se že “už přiznal pět vražd”. Na vyšetřování té první ani třetí tedy nedošlo. Hlavně, že je čas na rodinné trable kde koho u policie a zbytečný blábol od “pana inženýra”. Samozřejmě je i čas na “bonusový případ” (který má poprvé větší sílu než hlavní dějová linka). Když to shrnu, Hojerovi se nevěnuje ani polovina děje. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Petrové Uhlík a Lněnička jsou rising stars české televize. Naprosto precizní ztvárnili své postavy, do kterých podle dostupných rozhovorů investovali maximální úsilí, které se nakonec vyplatilo. V tomto díle jsem měl obrovský problém nevypnout televizi při výslechu malých dětí. Já vím, že tyhle věci se dějí, ale dobrovolně se mučit při jejich líčení hrůzné noci už bylo trochu moc. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Vrah Jiří Prchlík (Cyril Dobrý), který se v epizodě objevil, se ve skutečnosti jmenoval Jan Tvrdík. V říjnu 1978 brutálně zavraždil svoji tchýni a pokusil se zabít své děti a manželku. V roce 1980 byl za svůj čin popraven. Markovič (Petr Lněnička) o něm prohlásil, že jen u něj si byl úplně jistý, že si trest smrti zasloužil.“ (Bediverecs)

Reklama

Reklama