foto

Henny Valjus

  • nar. 15.11.1907
    Liperi, Finské velkoknížectví, Ruské impérium
  • zem. 29.5.1991 (83 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1978 Kreutzer-sonaatti (TV film)
1970 Teatterituokio: Muuttajat (TV film)
1969 69 - Sixtynine
1968 Teatterituokio: Ihmissusi (TV film)
1967 Sodan ja rauhan äänet (TV film)
1965 Lumilinna (TV film)
1963 Perhe-elämää (TV film)
Teatterituokio: Herra Sleeman tulee (TV film)
1962 Hän varasti elämän
1961 Kaasua, komisario Palmu!
Kertokaa se hänelle...
Pikku Pietarin piha
Toivelauluja
1960 Ida Aalbergin ja Lauri Kivekkään häät (TV film)
Isaskar Keturin ihmeelliset seikkailut
Kankkulan kaivolla
Kuolemantanssi (TV film)
Myöhästynyt hääyö
Olen 17-vuotias (TV film)
Saarna eli totuus on tuuli (TV film)
Skandaali tyttökoulussa
1959 Patarouva
1958 Mies tältä tähdeltä
1957 Niskavuori taistelee
Pää pystyyn Helena
1956 Něco v člověku
1954 Kun on tunteet
Morsiusseppele
Niskavuoren Aarne
Rakastin sinua, Hilde
1953 Kolmiapila
1952 Kulkurin tyttö
Yhden yön hinta
1951 Huolien teillä
Kuisma ja Helinä
1950 Katarina kaunis leski
Ratavartijan kaunis Inkeri
Tanssi yli hautojen
1949 Kanavan laidalla
Katupeilin takana
Sinut minä tahdon
1948 Ruusu ja kulkuri
1947 Tuhottu nuoruus
1945 Linnaisten vihreä kamari
Tähtireportterit tulevat
1944 Kartanon naiset
1943 Proměněné srdce
1942 Synnin puumerkki
Yli rajan
1941 Perheen musta lammas
1940 Anu ja Mikko
Lapseni on minun
1939 Halveksittu
1938 Syyllisiäkö?
1936 Taistelu Heikkilän talosta
1931 Rovastin häämatkat

TV seriály

1966 Hanski (TV seriál)
1964 Tuulensuun tuvassa (TV seriál)
1960 Ääninauha (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky